Vanwege de hoge vraag kan het iets langer duren voordat wij jouw aanvraag kunnen behandelen 🕙. Dank voor je begrip en geduld!

Airco inclusief montage; energiezuinig en muisstil verwarmen & koelen

Geniet van efficiënt en geruisloos temperatuur beheren met minimaal energieverbruik. Onze airco’s bieden moeiteloze verwarming en verkoeling, zonder compromissen. Combineer comfort en duurzaamheid naadloos met onze geavanceerde oplossingen voor een aangename leef- en werkomgeving.

airco-monteur-friesland

Lennart van der Meer

Eerste monteur KSF

100% tevredenheidsgarantie

We bepalen persoonlijk en kundig op voorhand wat er moet gebeuren en waar we rekening mee moeten houden.

Snelle service en kwaliteit door vakmanschap

We werken met een compact team en staan graag in de startblokken om je van dienst te zijn. Binnen 4 weken ben je voorzien van een airco.

Samenwerking met A merken

Samen met Daikin en Mitsubishi voorzien we woningen en kantoren van de meest kwalitatieve apparatuur.

Doe geheel vrijblijvend een aanvraag bij ons

Vul het vrijblijvende aanvraag formulier hieronder in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

  Eenvoudig en snel een nieuwe airco met een vakkundige montage

  Wij verkopen en monteren airco’s.

  Wij zijn Koelservice Friesland. De verkoper en monteur van kwalitatief hoogwaardige airco systemen. Bij ons bedrijf staan we niet alleen bekend om de verkoop van een airco inclusief montage, maar ook om onze snelle en gedegen service.

  Met unieke certificering op zak, zijn we een gezond bedrijf dat kan vertrouwen op eigen middelen en ruime voorraden. Dit zie je terug in een snelle en goede montage door onze erkende installateurs. Onze snelheid en flexibiliteit stellen ons in staat om direct aan de slag te gaan, zonder in te leveren op onze kwaliteit. Bovendien werken we uitsluitend met de beste merken, zoals Mitsubishi en Daikin. Op deze pagina lees je alles over de verschillende airco-systemen, ons ruime assortiment A-merk airco’s en ontmoet je onze erkende installateurs en hoogwaardige merken.

  Kwaliteits- en veiligheidscertificering
  Ruime voorraden
  Snel en klantgericht
  Vakkundige afwerking
  google-beoordeling-airco-friesland

  Google beoordeling

  5
  airco-plaatsen-friesland airco-installatie-frielsand

  Ontdek de mogelijkheden van onze airco’s

  Bij ons draait alles om jouw tevredenheid. We bieden een breed scala aan diensten en voordelen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring hebt bij het kiezen van onze producten en diensten.

  Gedegen service en levering

  Een airco inclusief montage wil je het liefst zo snel mogelijk. Dit begrijpen wij van Koelservice Friesland maar al te goed. Daarom beloven we je een snelle service. In de meeste gevallen bellen we je binnen 10 minuten terug, zodat we snel kunnen beginnen met het bespreken van je behoeften en wensen.
  Bovendien werken we volgens Europese richtlijnen en normen om ervoor te zorgen dat je airconditioningunit op de meest professionele en hoogwaardige manier wordt geïnstalleerd. We doen geen concessies aan de kwaliteit; jouw comfort is onze prioriteit.

  Snelle levering door ruime voorraad

  Na het kopen en monteren van jouw airco geloven we in de kwaliteit van onze producten en installatie. Daarom bieden we na de montage een fabrieksgarantie van 2 tot 5 jaar aan. We begrijpen dat je niet lang wilt wachten om van de voordelen van je airconditioningsysteem te genieten. Daarom streven we ernaar om je airco inclusief montage binnen 4 weken te bewerkstelligen, zodat je snel kunt genieten van een comfortabel binnenklimaat.

  Veelgestelde vragen

  • Wat kost een airco?

   De kosten van een airco zijn erg afhankelijk van de ruimte die het moet verwarmen en verkoelen. Een grotere ruimte heeft meer binnenunits nodig om effectief te verkoelen en verwarmen. Onze Single Split airco kost gemiddeld €2.000,-, terwijl we onze Multi Split airco’s voor gemiddeld €6.500 aanbieden.

  • Op welke service kan je rekenen bij Koelservice Friesland?

   Wij zijn allergisch voor wachtlijsten. Wanneer je bij ons een aanvraag doet, bellen we je vaak al binnen 10 minuten terug. Bovendien heb je jouw airco inclusief de montage binnen een maand aan de muur hangen.

  • Heb ik recht op garantie na het monteren van mijn airco?

   Ja, je hebt recht op 2 tot 5 jaar fabrieksgarantie. Wij geloven namelijk in de kwaliteit van onze airco’s.

  • Hoe bewaken wij onze montage kwaliteit?

   Onze installateurs werken aan de hand van verschillende certificaten ten behoeve van kwaliteit en veiligheid. Hierdoor ben jij verzekerd van een strakke en veilige montage.

  • Wat is de levertijd van onze airco’s?

   Wanneer je wensen bij ons bekend zijn, kunnen wij jouw airco binnen 4 weken aan jouw muur hebben hangen. Gereed voor gebruik!

  Dit hebben we eerder gedaan voor particulieren & bedrijven

  Onze deskundigheid strekt zich uit tot verschillende projecten, zowel voor particulieren als bedrijven. We hebben consistent succes geboekt door doeltreffende oplossingen te bieden voor een breed scala aan verwarmings- en/of koelingsbehoeften in woningen en kantoren of complexen. We laten onze eerdere prestaties zien aan de hand van verschillende projecten die we hebben gerealiseerd.

  Binnen 5-10 minuten teruggebeld worden door Jos?

  Verlangen naar duidelijkheid over directe kosten en mogelijkheden bij je thuis of op kantoor? Vul het terugbelverzoek in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

  Directe prijsindicatie
  Alle verwachtingen geschept in 1 gesprek

   Bespaar op je energiekosten met onze airco’s inclusief montage

   In tijden waarin de energiekosten vaak erg hoog uitvallen, is het belangrijk om op je energieverbruik te letten. Met een airco inclusief montage van Koelservice Friesland bespaar je op jouw energiekosten. Onze airco’s zijn namelijk de laagste in hun soort.

   Het verbruik van onze airco’s

   Volgens duurzaamwonenwijzer.nl is het verwarmen met airco zo’n 50% goedkoper dan stoken met gas. Met de huidige gasprijzen is dat voor veel huishoudens een grote hap uit de maandelijkse vaste lasten. Hoe dit komt? Je ontlast de cv-ketel aanzienlijk door minder te stoken met gas. De kosten zullen daarom voornamelijk zitten in het aantal kW wat een woning of pand verbruikt, maar komen lang niet in de buurt van reguliere gasprijzen. Sommige gebruikers kiezen er zelfs voor om gasloos te verwarmen met enkel een airco.

   De meest energiezuinige airco’s van Koelservice Friesland

   Wij van Koelservice Friesland begrijpen dat je met je airco energie wil besparen. Daarom bieden wij alleen airco’s aan met de meest zuinige energie labels. Zo bieden we verschillende Single en Multi Split airco A+++ aan die wij natuurlijk voor jou in de desbetreffende ruimte monteren.

   Naast dat onze A++ en A+++ airco’s zuinig zijn in verbruik, komen de systemen ook met verschillende energiebesparende eigenschappen. Zo zijn zij voorzien van bijvoorbeeld een standby-modus, nachtmodus, en/of alleen ventileren-modus.

   Veelgestelde vragen

   • Waarom Mitsubishi airco 5 kw inclusief montage één van onze populairste energiezuinig airco’s?

    Eén van onze meest populaire modellen is de Mitsubishi airco 5 kw inclusief montage. Dit model is naast energiezuinig zeer geluidstil.

   • Welke airco’s zijn energiezuinig?

    De meest energiezuinig airco’s dragen het A++ en A+++ energielabel. De airco’s uit ons assortiment beschikken allemaal over deze energie labels. Zo kan jij maximaal besparen op je energiekosten.

   • Wat betekent het wanneer een Split airco A+++ als energie label heeft?

    A+++ wordt toegekend aan apparaten met een zeer laag energieverbruik. Deze apparaten hebben een verbruik van minder dan 50 kWh per vierkante meter.

   • Wat verbruikt een airco?

    "Wat verbruikt een airco?" is een vraag die wij regelmatig te horen krijgen. Het gemiddelde verbruik van een 5.0KW Mitsubishi airco zit op 600watt per uur bij continu gebruik. Dit model draagt het energielabel A++. Onze A+++ airco’s zitten op een nog lager verbruik!

   • Hoeveel bespaard een airco?

    Gemiddeld bespaar je 50% van je energiekosten, wanneer je over gaat op het verkoelen en verwarmen met een airco systeem. Het is natuurlijk erg afhankelijk van welk model airco je aanschaft en hoe hoog de prijzen zijn van bijvoorbeeld gas.

   Voorbereid op alle seizoenen

   Verwarmen of verkoelen

   light_mode

   Hedendaagse airconditioners bieden meer dan alleen verkoeling tijdens de zomer. Dankzij omkeerbare warmtepomp-technologie kunnen ze in de winter efficiënte verwarming leveren door warmte uit de buitenlucht te halen. Dit resulteert in milieuvriendelijke en budgetvriendelijke verwarmingsopties, zonder de potentiële risico’s van gasverwarming. Zo zorgen ze voor comfort en duurzaamheid gedurende het hele jaar.

   ac_unit

   Een airconditioner biedt snel en efficiënt koelcomfort, verbetert de luchtkwaliteit, verhoogt de productiviteit en bevordert slaapcomfort tijdens warme zomers, wat resulteert in een betere levenskwaliteit en welzijn.

   1

   Jouw aanvraag, onze snelheid

   Je stuurt ons bereiken per telefoon, met een mail of WhatsApp-bericht.

   2

   Jouw comfort, jouw locatie

   We willen precies begrijpen wat je nodig hebt qua verwarming en/of koeling, en waar het moet gebeuren.

   3

   Direct inzicht in kosten

   Al tijdens ons eerste telefoongesprek geven we je een duidelijke prijsindicatie. Geen lange wachttijden of onzekerheid.

   4

   Heldere communicatie

   We nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden en zorgen ervoor dat je volledig begrijpt wat je kunt verwachten.

   5

   Jouw planning, onze opvolging

   We plannen direct een technische schouwing in hetzelfde gesprek. Je krijgt de officiële offerte via e-mail of WhatsApp, met een persoonlijke follow-up. Na één herinnering laten we de keuze bij jou en bieden we advies waar gewenst.

   Efficiënte stappen voor jouw comfort

   Onze werkwijze, kunde en passie maakt jouw ervaring naadloos. We reageren snel op jouw aanvraag, begrijpen jouw behoeften maar al te graag, geven direct heldere prijzen, communiceren duidelijk en plannen vlot afspraken in. Jouw comfort is onze prioriteit, van start tot montage, afwerking en onderhoud.

   Het BRL 100-certificaat is een Nederlandse norm (Beoordelingsrichtlijn) voor de kwaliteit en veiligheid van bodemenergiesystemen. Het waarborgt dat geothermische en warmtepompinstallaties voldoen aan strikte technische eisen en duurzaamheidsstandaarden. Het certificaat omvat ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud van deze systemen. Hierbij worden aspecten zoals thermische geleiding, bronconstructie en bescherming van grondwater beoordeeld. Het BRL 100-certificaat is van vitaal belang om de effectiviteit, betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid van bodemenergiesystemen te waarborgen en te bevorderen in de energietransitie naar duurzamere verwarmings- en koeloplossingen.

   Het VCA-certificaat, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, is een internationaal erkende norm die de veiligheid, gezondheid en milieuprestaties van bedrijven beoordeelt, vooral in de bouw- en aannemerssector. Het certificaat geeft aan dat een organisatie voldoet aan strenge veiligheidsnormen en zorgt voor veilige werkomstandigheden, risicobeheer en milieubescherming. Het helpt ongevallen te verminderen, arbeidsveiligheid te bevorderen en duurzame bedrijfspraktijken te ondersteunen.

   Het STEK-certificaat staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek en is een Nederlandse accreditatie die de deskundigheid en naleving van milieunormen in de koeltechnische en klimaatbeheersingsindustrie waarborgt. Organisaties die dit certificaat dragen, voldoen aan strikte eisen voor het omgaan met koudemiddelen en het verminderen van emissies die schadelijk zijn voor het milieu. Het certificaat bevordert duurzame praktijken, veilige installaties en milieubescherming, en draagt bij aan het verminderen van negatieve gevolgen van koeltechnologie op het klimaat.

   Het KIWA-certificaat wordt toegekend door KIWA, een internationale certificeringsinstantie. Het certificaat bevestigt dat producten, processen of diensten voldoen aan specifieke normen voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. KIWA-certificering wordt toegepast in diverse sectoren, waaronder bouw, energie, water en gezondheidszorg. Het certificaat versterkt het vertrouwen van consumenten en zakelijke partners in de prestaties en betrouwbaarheid van wat wordt gecertificeerd, en draagt bij aan de naleving van sectornormen en regelgeving.

   Het BRL 200-certificaat is een Nederlandse norm die staat voor Beoordelingsrichtlijn Bodembescherming en wordt toegepast binnen de petrochemische en industriële sector. Het certificaat waarborgt dat bedrijven en activiteiten die met bodemverontreiniging te maken hebben, voldoen aan strenge milieuvoorschriften en duurzaamheidsnormen. Het dekt aspecten zoals bodemonderzoek, sanering en monitoring, en stelt eisen aan risicobeheer en rapportage. Met het BRL 200-certificaat kunnen organisaties milieuschade minimaliseren, naleving van regelgeving verzekeren en bijdragen aan een gezonde balans tussen industriële activiteiten en milieubehoud.

   Veelgestelde vragen

   • Hoe werkt een airco?

    Wat veel mensen denken is dat een airco koele lucht produceert en deze vervolgens over de ruimte verplaatst. Dit is echter niet het geval. Een airco koelt lucht af. Dit doet het apparaat doormiddel van het laten verdampen van koelvloeistof. Verdamping onttrekt namelijk de warmte uit de lucht, waardoor aangename koele lucht ontstaat.

   • Waar wordt een airco geplaatst?

    " Waar mag je een airco plaatsen?" Een vraag die onze installateurs vaak gesteld wordt. Gelukkig weten onze installateurs hier wel raad mee. Zo plaatsen zij de buitenunit bijvoorbeeld op een schaduwrijke plek voor een optimale werking.

   • Wat kost een airco inclusief montage?

    De kosten van een airco met montage is sterk afhankelijk van het type airco (Single of Multi split) en de hoeveelheid binnenunits. Zo is een Single Split airco voordeliger dan een Multi Split airco.

   • Wat kan een airco naast verwarmen en verkoelen?

    Naast het verkoelen in de zomer en het verwarmen in de winter is een airco ook ideaal voor het ontvochtigen van een ruimte. Het ontvochtigen van de ruimte is goed voor het voorkomen van schimmel, ongedierte en vochtplekken.

   • Wat is de beste airco?

    De beste airco's zijn duurzame en energiezuinig airco's. Wij raden daarom aan om altijd voor een A-merk airco te gaan met een A++ of A+++ energielabel van Daikin of Mitsubishi.

   Binnen 5-10 minuten teruggebeld worden door Jos?

   Verlangen naar duidelijkheid over directe kosten en mogelijkheden bij je thuis of op kantoor? Vul het terugbelverzoek in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

   Directe prijsindicatie
   Alle verwachtingen geschept in 1 gesprek

    Aangenaam je te ontmoeten

    Dit zijn wij, jouw team

    Lennart van der Meer

    Mede Eigenaar & Monteur

    phone_in_talk 058-2023123

    Jos Smit

    Mede Eigenaar & Monteur

    phone_in_talk 058-2023123

    Hoe anderen Koelservice Friesland hebben ervaren

    Wil je graag weten hoe anderen ons bedrijf hebben ervaren? Ontdek de positieve ervaringen met Koelservice Friesland. Klanten waarderen onze snelle respons, heldere communicatie, efficiënte prijsindicatie en vlekkeloze installatie. Ontdek hoe we onze beloften waarmaken door de verhalen van tevreden klanten.

    Google beoordeling

    5
    Lieuwe Sijtsma
    Lieuwe Sijtsma
    27/03/2024
    KSF heeft voor ons een airco geplaatst,hier zijn wij erg blij mee. Na opdracht konden ze vlot de airco plaatsen. Goed advies en denkt graag met de klant mee. Fijne en duidelijke communicatie. Airco is vakkundig en professioneel geplaatst! Ik raadt KSF ten zeerste aan!
    Ruben van Bezooijen
    Ruben van Bezooijen
    19/03/2024
    Een ontzettend fijn bedrijf! Ze gaan van A tot Z professioneel te werk. Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij deze partij; ze gaven eerlijk advies over wat ik beter wel en niet kon doen. Ik heb ook alles laten controleren door een onafhankelijke partij, en zij bevestigden dat Koelservice Friesland B.V. goed advies heeft gegeven. Uiteindelijk heb ik 2 airco's laten plaatsen, en ze draaien nu een jaar. Tot op heden is er niets op aan te merken! Binnenkort ga ik nog een airco laten plaatsen in mijn kantoor; ik weet waar ik moet zijn. Zeker aan te raden!
    G.J. Kemkers
    G.J. Kemkers
    08/03/2024
    👍 Gewoon TOP.
    Olga
    Olga
    21/01/2024
    Super service! Snelle reactie, goed overleg, werk heel netjes afgeleverd! Zeker een aanrader!
    Esther Schuil
    Esther Schuil
    15/01/2024
    Snelle en goede service. Kregen het niet voorelkaar met de app, daarover gebeld en kwamen ze langs om het in orde te maken!
    Gert Martijn de Maijer
    Gert Martijn de Maijer
    20/12/2023
    Vanaf het eerste contact positief. Jos reageerde snel op de aanvraag, informeerde ons goed en kwam met een prima voorstel. Het werk is uitstekend uitgevoerd, met aandacht en goede uitleg. Fijne mensen, een aanrader.
    Feikje Algra
    Feikje Algra
    24/11/2023
    Duidelijk en vriendelijk te woord gestaan, snel een bezichtiging thuis voor de mogelijkheden en daarna een heldere offerte. Snelle afspraak voor plaatsing, en plaatsing zelf zeer net en vakkundig door twee vriendelijke medewerkers. Zeer tevreden!
    Ton Dijksman
    Ton Dijksman
    22/11/2023
    2 airco`s laten plaatsen door KSF, naar alle tevredenheid, leuk team wat goed en netjes werk aflevert, we verwarmen nu ons huis met deze 2 airco`s van 5 kw elk, gaat prima, en van de zomer natuurlijk lekker koel in huis dankzij de snelle levering en plaatsing van KSF
    fam. steensma
    fam. steensma
    10/11/2023
    Snelle levering, keurig aangelegd, vriendelijke vakmensen.

    Unieke samenwerking met A merken

    Onze unieke samenwerking met A-merken zoals Mitsubishi en Daikin levert uitzonderlijke airconditioning op. Mitsubishi biedt betrouwbare prestaties en vakmanschap, terwijl Daikin uitblinkt in energie-efficiëntie en geavanceerde functies. Comfort en innovatie zijn verzekerd.

    De reden waarom wij met Daikin werken

    Daikin is synoniem geworden in de wereld van airconditioning. En niet zomaar! Als pionier in de ontwikkeling van airco’s heeft Daikin toonaangevende systemen geïntroduceerd die niet alleen zorgen voor comfort, maar ook duurzaamheid bevorderen. Bovendien zijn deze airco’s de stilste airco’s op de markt.

    Hun Single Split- en Multi Split-systemen zorgen voor de ideale temperatuurregeling in elke kamer.

    Daikin’s focus op duurzaamheid heeft geleid tot de ontwikkeling van airco’s met een laag energieverbruik en het gebruik van milieuvriendelijke koelmiddelen.

    • Energie-Efficiëntie Leider
    • Geavanceerde Technologie
    • Stilte en Betrouwbaarheid

    De reden waarom wij met Mitsubishi werken

    Mitsubishi Electric is een merk dat bekend staat om zijn goede prestaties en duurzaamheid.

    Een voorbeeld van haar gevorderde techniek is de INVERTER-compressortechnologie, waarbij een invertergestuurde compressor harder kan werken om binnen zo snel mogelijk de gewenste temperatuur te bereiken.

    Deze fabrikant is toegewijd aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk, wat zich uitmondt in energiezuinige oplossingen voor zowel milieu en klant.

    • Betrouwbare prestaties
    • Geavanceerde Technologie
    • Harmonieuze Omgeving