Vanwege de hoge vraag kan het iets langer duren voordat wij jouw aanvraag kunnen behandelen 🕙. Dank voor je begrip en geduld!

Airco kopen en laten installeren door Koelservice Friesland

Airco kopen en laten installeren? Ervaar doeltreffend en geruisloos temperatuurbeheer met minimaal energieverbruik. Onze airconditioners bieden naadloze verwarming en verkoeling, zonder concessies te doen aan kwaliteit. Combineer comfort en duurzaamheid op een naadloze manier met onze geavanceerde oplossingen voor een prettige woon- en werkomgeving.

 

airco-monteur-friesland

Lennart van der Meer

Eerste monteur KSF

Volledige tevredenheid gegarandeerd

Vakkundig en persoonlijk bepalen we vooraf de benodigde stappen en aandachtspunten.

Vakmanschap dat snelheid en kwaliteit garandeert in onze werkzaamheden

Met ons compacte team staan we klaar om jou van dienst te zijn. Binnen 4 weken geniet je al van een geïnstalleerde airco.

Partnerschap met A merken

In samenwerking met Daikin en Mitsubishi voorzien we huizen en kantoren van hoogwaardige apparatuur van topkwaliteit.

Doe geheel vrijblijvend een aanvraag bij ons

Vul het vrijblijvende aanvraag formulier hieronder in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

  Vermijd ingewikkelde doe-het-zelf installaties

  Hoe onze vakmensen te werk gaan

  Welkom bij Koelservice Friesland, dé leverancier en installateur van hoogwaardige airconditioningsystemen. We staan niet alleen bekend om de verkoop en installatie van airco’s, maar ook om onze snelle en betrouwbare service.

  Wij koesteren onze samenwerking met A-merken als Mitsubishi en Daikin. Elk merk heeft haar eigen kwaliteiten en eigenschappen. Deze zijn uiteenlopend, zodat er voor elke woning of kantoor een geschikte airco kan worden aangeschaft. Heb je ook graag een ideaal binnenklimaat in zowel de zomer als de winter en laat je na aanschaf de installatie graag over aan een specialistische partij met een vijftal certificaten? Dan staan Lennart en Andries voor je klaar om deze airco te installeren.

  Sta je in de startblokken om een airco te kopen en te laten installeren? We leggen je graag uit wat je kunt verwachten tijdens onze activiteiten. Bovendien hebben we de stappen van een airco-installatie verder in deze pagina stapsgewijs voor je uitgeschreven. Klik hier om onze werkwijze stapsgewijs te bekijken.

   

  Certificering voor kwaliteit en veiligheid
  Ruime voorraad
  Efficiënt en servicegericht
  Deskundige afwerking
  google-beoordeling-airco-friesland

  Google beoordeling

  5
  airco-plaatsen-friesland airco-installatie-frielsand

  Het fysieke werk voor de ideale luchtstroom en afvoering

  Bij het installeren van een airconditioner beginnen we met het bepalen van de optimale locatie voor zowel de binnen- als de buitenunit. Bijvoorbeeld de binnenunit die niet te dicht bij warmtebronnen geplaatst mag worden. Daarnaast moeten directe luchtstromen van ramen of deuren vermeden worden. Ook is het belangrijk om te zorgen dat de gekoelde lucht of verwarmde lucht niet direct op personen gericht is. Hierdoor wordt het onaangenaam, omdat je de luchtstroom vanuit de airco dan goed zou kunnen voelen. Richting een bureau, bank of andere statische plekken zijn voorbeelden van ongeschikte richtingen van de luchtstroom.

  De buitenunit kan aan de muur, op het dak of op de grond worden gemonteerd. Hierbij bestaat de voorkeur deze buitenunit lager dan de binnenunit te monteren, zodat condenswater effectief naar buiten kan worden afgevoerd.

  Nadat de juiste locatie is bepaald, installeren we de units en verzorgen we de benodigde afvoer, bekabeling en stroomvoorziening. Voor de veiligheid wordt het systeem aangesloten op een aparte elektrische groep. We besteden ook aandacht aan een mooie afwerking tijdens de installatie. Zo leveren wij de perfecte airco inclusief montage voor jouw woning of werkruimte

  Veelgestelde vragen

  • Hoe onderhoud ik mijn airco na aanschaf en installatie?

   De airco onderhouden wij maar al te graag voor jou! Je ontvangt bij een airco kopen inclusief het installeren altijd twee jaren garantie. Mocht je het fijn vinden om verzekerd te zijn van het goed doen en blijven functioneren van jouw nieuwe airco, sluit dan direct een onderhoudscontract af bij Koelservice Friesland. Door de aanschaf van een onderhoudscontract, tegen een scherpe prijs, ontvang je drie jaren extra garantie, omdat wij deze kunnen waarborgen door het onderhoud.

  • Wat zijn de kosten van een onderhoudscontract?

   Vanaf 156,09 per jaar ben je voorzien van het benodigde jaarlijkse onderhoud, om gebruik te maken van 5 jaar garantie op jouw airco systeem. Bij afname van een onderhoudscontract zullen wij elk jaar het voortouw nemen in de controle en het benodigde onderhoud van de betreffende airco.

  • Wat verwacht Koelservice Friesland van mij?

   Als wij een datum en tijd met elkaar overeenkomen voor installatie van de airco, dan wordt er verder maar weinig van je verwacht. We gaan graag enthousiast aan de slag met het realiseren van een comfortabel binnenklimaat bij jou thuis of in een kantoor. Wanneer we toegang hebben tot de betreffende locatie en in de gelegenheid worden gesteld om de buitenunit te monteren, kunnen we zorgeloos aan de slag. Nu maar even duimen dat het dan niet gaat regenen…

  • Hoe lang duurt het installeren van de airco?

   Je kunt ervoor aanwezig blijven, maar dat is voor onze werkzaamheden niet nodig. Afhankelijk van de locatie van de binnen- en buitenunit en bereikbaarheid van de montage plekken, kunnen we vrij vlot aan de slag. Je kunt rekenen op een tot twee dagdelen. Wil je graag wat concretere informatie met betrekking tot je eigen woning of kantoor, neem dan even vrijblijvend contact met ons op. We zijn graag bereikbaar via telefoon, whatsapp en email.

  Dit hebben we eerder gedaan voor particulieren & bedrijven

  Onze expertise strekt zich uit tot diverse projecten, zowel voor particulieren als bedrijven. We hebben consequent succes behaald door effectieve oplossingen te bieden voor diverse verwarmings- en koelingsbehoeften in woningen, kantoren en complexen. Onze eerdere prestaties worden geïllustreerd aan de hand van diverse gerealiseerde projecten.

  Binnen 5-10 minuten teruggebeld worden door Jos?

  Verlangen naar duidelijkheid over directe kosten en mogelijkheden bij je thuis of op kantoor? Vul het terugbelverzoek in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

  Directe prijsindicatie
  Alle verwachtingen geschept in 1 gesprek

   Onze aircoservice: verkoop, installatie en meer!

   Na het plaatsen van de airco zijn wij nog niet klaar. Zo zetten we het systeem in werking en voeren we grondige controles uit. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles goed functioneert en de airco gebruiksklaar is. We verstrekken vervolgens uitgebreide informatie over de bediening van jouw nieuwe airconditioner en geven we uitleg over het onderhoud van de airco. Geen tijd om jouw airco zelf te onderhouden? Wij bieden, naast de installatie van airco’s, nog een additionele dienst: het periodiek onderhouden van door ons geplaatste airco’s. 

   Bij de afname van een onderhoudscontract bieden we een additionele drie jaar garantie, bovenop de standaard van twee jaar. Bij een airco kopen en laten installeren ontvang je dus vijf jaren garantie, bij afname van het onderhoudscontract!

    

   Veelgestelde vragen

   • Wat gebeurt er na de installatie van de airconditioner?

    Na de installatie zetten we het systeem in werking en voeren we uitgebreide controles uit om te verzekeren dat alles correct functioneert, zodat de airco klaar is voor gebruik.

   • Wordt er uitleg gegeven over de bediening en het onderhoud van de airco?

    Zeker, we voorzien gedetailleerde informatie over het gebruik van jouw nieuwe airconditioner en geven uitgebreide instructies over het onderhoud ervan.

   • Bieden jullie onderhoudsdiensten voor de airco’s aan?

    Naast installatie bieden we ook periodiek onderhoud voor de door ons geplaatste airco’s.

   • Welke voordelen biedt het onderhoudscontract?

    Bij aanschaf van het onderhoudscontract verlengen we de garantie met drie extra jaren, bovenop de standaard twee jaar. Dat betekent dat je bij aankoop en installatie van een airco kunt genieten van vijf jaar garantie.

   Voorbereid op alle seizoenen

   Verkoelen en verwarmen

   light_mode

   Onze moderne airconditioners bieden niet alleen verkoeling in de zomer. Door hun omkeerbare warmtepomp-technologie leveren ze ook in de winter efficiënte verwarming door warmte uit de buitenlucht te halen. Dit leidt tot milieuvriendelijke en kostenbesparende verwarmingsmogelijkheden, zonder de mogelijke risico’s van gasverwarming. Ze bieden daarmee het hele jaar door comfort en duurzaamheid. Nog een belangrijke reden voor het kopen van een airco en te laten installeren, ook in de wintermaanden.

   ac_unit

   Een airconditioner biedt vlot en efficiënt koelcomfort, verbetert de luchtkwaliteit, verhoogt de productiviteit en draagt bij aan beter slaapcomfort tijdens warme zomers. Dit alles leidt tot een verbetering van de levenskwaliteit en het algemeen welzijn.

   1

   Jouw aanvraag, onze snelheid

   Je stuurt ons bereiken per telefoon, met een mail of WhatsApp-bericht.

   2

   Jouw comfort, jouw locatie

   We willen precies begrijpen wat je nodig hebt qua verwarming en/of koeling, en waar het moet gebeuren.

   3

   Direct inzicht in kosten

   Al tijdens ons eerste telefoongesprek geven we je een duidelijke prijsindicatie. Geen lange wachttijden of onzekerheid.

   4

   Heldere communicatie

   We nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden en zorgen ervoor dat je volledig begrijpt wat je kunt verwachten.

   5

   Jouw planning, onze opvolging

   We plannen direct een technische schouwing in hetzelfde gesprek. Je krijgt de officiële offerte via e-mail of WhatsApp, met een persoonlijke follow-up. Na één herinnering laten we de keuze bij jou en bieden we advies waar gewenst.

   Efficiënte stappen voor jouw comfort

   Onze werkwijze, kunde en passie maakt jouw ervaring naadloos. We reageren snel op jouw aanvraag, begrijpen jouw behoeften maar al te graag, geven direct heldere prijzen, communiceren duidelijk en plannen vlot afspraken in. Jouw comfort is onze prioriteit, van start tot montage, afwerking en onderhoud.

   Het BRL 100-certificaat is een Nederlandse norm (Beoordelingsrichtlijn) voor de kwaliteit en veiligheid van bodemenergiesystemen. Het waarborgt dat geothermische en warmtepompinstallaties voldoen aan strikte technische eisen en duurzaamheidsstandaarden. Het certificaat omvat ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud van deze systemen. Hierbij worden aspecten zoals thermische geleiding, bronconstructie en bescherming van grondwater beoordeeld. Het BRL 100-certificaat is van vitaal belang om de effectiviteit, betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid van bodemenergiesystemen te waarborgen en te bevorderen in de energietransitie naar duurzamere verwarmings- en koeloplossingen.

   Het VCA-certificaat, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, is een internationaal erkende norm die de veiligheid, gezondheid en milieuprestaties van bedrijven beoordeelt, vooral in de bouw- en aannemerssector. Het certificaat geeft aan dat een organisatie voldoet aan strenge veiligheidsnormen en zorgt voor veilige werkomstandigheden, risicobeheer en milieubescherming. Het helpt ongevallen te verminderen, arbeidsveiligheid te bevorderen en duurzame bedrijfspraktijken te ondersteunen.

   Het STEK-certificaat staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek en is een Nederlandse accreditatie die de deskundigheid en naleving van milieunormen in de koeltechnische en klimaatbeheersingsindustrie waarborgt. Organisaties die dit certificaat dragen, voldoen aan strikte eisen voor het omgaan met koudemiddelen en het verminderen van emissies die schadelijk zijn voor het milieu. Het certificaat bevordert duurzame praktijken, veilige installaties en milieubescherming, en draagt bij aan het verminderen van negatieve gevolgen van koeltechnologie op het klimaat.

   Het KIWA-certificaat wordt toegekend door KIWA, een internationale certificeringsinstantie. Het certificaat bevestigt dat producten, processen of diensten voldoen aan specifieke normen voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. KIWA-certificering wordt toegepast in diverse sectoren, waaronder bouw, energie, water en gezondheidszorg. Het certificaat versterkt het vertrouwen van consumenten en zakelijke partners in de prestaties en betrouwbaarheid van wat wordt gecertificeerd, en draagt bij aan de naleving van sectornormen en regelgeving.

   Het BRL 200-certificaat is een Nederlandse norm die staat voor Beoordelingsrichtlijn Bodembescherming en wordt toegepast binnen de petrochemische en industriële sector. Het certificaat waarborgt dat bedrijven en activiteiten die met bodemverontreiniging te maken hebben, voldoen aan strenge milieuvoorschriften en duurzaamheidsnormen. Het dekt aspecten zoals bodemonderzoek, sanering en monitoring, en stelt eisen aan risicobeheer en rapportage. Met het BRL 200-certificaat kunnen organisaties milieuschade minimaliseren, naleving van regelgeving verzekeren en bijdragen aan een gezonde balans tussen industriële activiteiten en milieubehoud.

   Veelgestelde vragen

   • Hoe lang duurt het installeren van de airco?

    Afhankelijk van de montage plek en of het om een binnen- of buitenunit gaat, zijn wij vaak binnen twee dagdelen klaar. In overleg hoef je hier vaak niet eens voor thuis te blijven!

   • Hoe onderhoud ik mijn airco na aanschaf en installatie?

    We begrijpen het belang van een goed functionerende airco. Bij de aanschaf van een airco inclusief installatie geniet je standaard van twee jaar garantie. Maar wil je langdurige zekerheid over de prestaties van jouw nieuwe airco? Sluit dan direct een onderhoudscontract af bij Koelservice Friesland. Met ons onderhoudscontract, aangeboden tegen een aantrekkelijke prijs, ontvang je drie jaar extra garantie. Zo waarborgen we samen de optimale werking van jouw airco.

   • Wat zijn de kosten van een onderhoudscontract?

    Vanaf 156,09 per jaar ben je voorzien van het benodigde jaarlijkse onderhoud, om gebruik te maken van 5 jaar garantie op jouw airco systeem. Bij afname van een onderhoudscontract zullen wij elk jaar het voortouw nemen in de controle en het benodigde onderhoud van de betreffende airco.

   • Heb ik garantie op mij airco wanneer ik deze koop en laat installeren?

    Wil je extra gemoedsrust? Bij aanschaf van een onderhoudscontract bieden we je drie jaar extra garantie, bovenop de standaard twee jaar. Dat betekent dat je bij aankoop en installatie van een airco kunt genieten van maar liefst vijf jaar garantie wanneer je kiest voor ons onderhoudscontract.

   • Kan ik mijn airco ook gebruiken om te verwarmen?

    Ja, moderne airconditioners, zoals die van Mitsubishi en Daikin, hebben omkeerbare warmtepomp-technologie. Dit betekent dat ze niet alleen kunnen koelen in de zomer, maar ook efficiënt kunnen verwarmen in de winter.

   Binnen 5-10 minuten teruggebeld worden door Jos?

   Verlangen naar duidelijkheid over directe kosten en mogelijkheden bij je thuis of op kantoor? Vul het terugbelverzoek in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

   Directe prijsindicatie
   Alle verwachtingen geschept in 1 gesprek

    Aangenaam je te ontmoeten

    Dit zijn wij, jouw team

    Lennart van der Meer

    Mede Eigenaar & Monteur

    phone_in_talk 058-2023123

    Jos Smit

    Mede Eigenaar & Monteur

    phone_in_talk 058-2023123

    Hoe anderen Koelservice Friesland hebben ervaren

    Wil je graag weten hoe anderen ons bedrijf hebben ervaren? Ontdek de positieve ervaringen met Koelservice Friesland. Klanten waarderen onze snelle respons, heldere communicatie, efficiënte prijsindicatie en vlekkeloze installatie. Ontdek hoe we onze beloften waarmaken door de verhalen van tevreden klanten.

    Google beoordeling

    5
    Lieuwe Sijtsma
    Lieuwe Sijtsma
    27/03/2024
    KSF heeft voor ons een airco geplaatst,hier zijn wij erg blij mee. Na opdracht konden ze vlot de airco plaatsen. Goed advies en denkt graag met de klant mee. Fijne en duidelijke communicatie. Airco is vakkundig en professioneel geplaatst! Ik raadt KSF ten zeerste aan!
    Ruben van Bezooijen
    Ruben van Bezooijen
    19/03/2024
    Een ontzettend fijn bedrijf! Ze gaan van A tot Z professioneel te werk. Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij deze partij; ze gaven eerlijk advies over wat ik beter wel en niet kon doen. Ik heb ook alles laten controleren door een onafhankelijke partij, en zij bevestigden dat Koelservice Friesland B.V. goed advies heeft gegeven. Uiteindelijk heb ik 2 airco's laten plaatsen, en ze draaien nu een jaar. Tot op heden is er niets op aan te merken! Binnenkort ga ik nog een airco laten plaatsen in mijn kantoor; ik weet waar ik moet zijn. Zeker aan te raden!
    G.J. Kemkers
    G.J. Kemkers
    08/03/2024
    👍 Gewoon TOP.
    Olga
    Olga
    21/01/2024
    Super service! Snelle reactie, goed overleg, werk heel netjes afgeleverd! Zeker een aanrader!
    Esther Schuil
    Esther Schuil
    15/01/2024
    Snelle en goede service. Kregen het niet voorelkaar met de app, daarover gebeld en kwamen ze langs om het in orde te maken!
    Gert Martijn de Maijer
    Gert Martijn de Maijer
    20/12/2023
    Vanaf het eerste contact positief. Jos reageerde snel op de aanvraag, informeerde ons goed en kwam met een prima voorstel. Het werk is uitstekend uitgevoerd, met aandacht en goede uitleg. Fijne mensen, een aanrader.
    Feikje Algra
    Feikje Algra
    24/11/2023
    Duidelijk en vriendelijk te woord gestaan, snel een bezichtiging thuis voor de mogelijkheden en daarna een heldere offerte. Snelle afspraak voor plaatsing, en plaatsing zelf zeer net en vakkundig door twee vriendelijke medewerkers. Zeer tevreden!
    Ton Dijksman
    Ton Dijksman
    22/11/2023
    2 airco`s laten plaatsen door KSF, naar alle tevredenheid, leuk team wat goed en netjes werk aflevert, we verwarmen nu ons huis met deze 2 airco`s van 5 kw elk, gaat prima, en van de zomer natuurlijk lekker koel in huis dankzij de snelle levering en plaatsing van KSF
    fam. steensma
    fam. steensma
    10/11/2023
    Snelle levering, keurig aangelegd, vriendelijke vakmensen.

    Unieke samenwerking met A merken

    Onze unieke samenwerking met A-merken zoals Mitsubishi en Daikin levert uitzonderlijke airconditioning op. Mitsubishi biedt betrouwbare prestaties en vakmanschap, terwijl Daikin uitblinkt in energie-efficiëntie en geavanceerde functies. Comfort en innovatie zijn verzekerd.

    De reden waarom wij met Daikin werken

    Daikin staat synoniem voor de wereld van airconditioning – en dat is niet zonder reden! Als pionier in de airco-ontwikkeling heeft Daikin vooruitstrevende systemen geïntroduceerd die niet alleen comfort bieden, maar ook duurzaamheid bevorderen. Bovendien behoren hun airco’s tot de stilste op de markt.

    De Single Split- en Multi Split-systemen van Daikin zorgen voor optimale temperatuurregeling in elke kamer.

    De nadruk van Daikin op duurzaamheid heeft geleid tot airconditioners met een laag energieverbruik en het gebruik van milieuvriendelijke koelmiddelen.

    • Koploper in Energie-Efficiëntie
    • Innovatieve Ontwikkelingen
    • Stil en Betrouwbaarheid

    De reden waarom wij met Mitsubishi werken

    Mitsubishi Electric staat bekend om zijn uitstekende prestaties en duurzaamheid. Een mooi staaltje van hun geavanceerde technologie is de INVERTER-compressortechnologie. Dankzij deze technologie kan een invertergestuurde compressor harder werken om snel de gewenste temperatuur te bereiken.

    Het merk zet zich in voor het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Dit vertaalt zich in energiezuinige oplossingen die zowel goed zijn voor het milieu als voor de klant.

    • Betrouwbaarheid in prestaties
    • Innovatieve technologie
    • Comfortabel gebruikersgeluid