Airco laten plaatsen bij Koelservice Friesland; gecertificeerd specialist

Met de juiste en vereiste certificering, en vakkundige kennis biedt Koelservice Friesland effectieve oplossingen voor een aangename leef- of werkomgeving. Wij werken uitsluitend samen met A-merken; Daikin en Mitsubishi. Deze hoogwaardige airco’s zijn in staat om efficiënt en geruisloos te verwarmen/koelen met minimaal energieverbruik. Onze expertise strekt zich uit over uiteenlopende projecten voor zowel particulieren als bedrijven. Wij werken klantgericht en denken graag mee welk airco systeem het beste aansluit bij jouw wensen.

airco-monteur-friesland

Jos Smit

Contactpersoon Koelservice Friesland

100% tevredenheidsgarantie

We bepalen persoonlijk en kundig op voorhand wat er moet gebeuren en waar we rekening mee moeten houden.

Snelle service en kwaliteit door vakmanschap

We werken met een compact team en staan graag in de startblokken om je van dienst te zijn. Binnen 4 weken ben je voorzien van een airco.

Samenwerking met A merken

Samen met Daikin en Mitsubishi voorzien we woningen en kantoren van de meest kwalitatieve apparatuur.

Doe geheel vrijblijvend een aanvraag bij ons

Vul het vrijblijvende aanvraag formulier hieronder in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

  Wij verkopen en installeren airco's

  Laat je airco installeren door vakkundige & gecertificeerde monteurs

  Multi split airco of single split airco laten plaatsen

  Wat belangrijk is bij de keuze tussen een single split systeem of een multi split systeem, is om na te gaan of je in één ruimte de temperatuur wilt regelen of dat je in staat wilt zijn om de temperatuur in verschillende ruimtes, afzonderlijk van elkaar te regelen. Afhankelijk van de wensen kunnen wij twee soorten aircosystemen plaatsen. 

  Wil je slechts in één ruimte een airco laten plaatsen? Dan is een single split airco voor jou de juiste keuze. Bij een single split systeem wordt er één buitenunit geplaatst en één binnenunit in de gewenste ruimte. Met dit systeem kan de temperatuur in deze ruimte eenvoudig geregeld worden. 

  In het geval dat je in meerdere ruimtes een airco wilt laten plaatsen dan is een multi split airco vereist. In dat geval worden er meerdere binnenunits aan de buitenunit gekoppeld. De binnenunits worden in verschillende ruimtes geplaatst zodat de temperatuur in deze ruimtes afzonderlijk beheerst kan worden. Het voordeel van dit systeem is dat er slechts één buitenunit nodig is om de temperatuur in verschillende ruimtes, afzonderlijk van elkaar, te kunnen regelen. Bij een multi split airco systeem kunnen er 2 tot 5 binnenunits gekoppeld worden aan slechts één buitenunit.

  Kwaliteits- en veiligheidscertificering
  Ruime voorraden
  Snel en klantgericht
  Vakkundige afwerking
  google-beoordeling-airco-friesland

  Google beoordeling

  5
  airco-plaatsen-friesland airco-installatie-frielsand

  Airco laten installeren in huis

  De populairste ruimten voor het plaatsen van een airco in huis zijn de slaapkamer en de woonkamer. Het kan handig zijn om in deze ruimtes de temperatuur snel en efficiënt te kunnen controleren. In de zomer wil je aangenaam kunnen slapen in een gekoelde slaapkamer voor een goede nachtrust. De optimale positie van een airco in een slaapkamer is boven het hoofd. Hierdoor kan de koude lucht over het bed heen de kamer in geblazen worden. Op deze manier vermengt de koude lucht zich met de warmere lucht, wat zorgt voor een behaaglijke temperatuur om in te slapen. 

  De woonkamer is een andere populaire ruimte voor het plaatsen van een airco, omdat het vaak de meest gebruikte ruimte in huis is. Daarnaast is het ook vaak de grootste ruimte in huis. Het voordeel van een airco in de woonkamer is dat de airco in de zomermaanden gebruikt kan worden om te koelen, maar in de wintermaanden de woonkamer behaaglijk kan verwarmen. De airco kan het beste zijn werk doen in het midden van de kamer, zodat de lucht uit de airco zo goed mogelijk verdeeld wordt. Wij kijken altijd samen met jou naar de meest geschikte plaatsing van de airco. Natuurlijk is het ook mogelijk om andere ruimtes in huis te voorzien van een airco. Wij adviseren je graag voor het prettigste binnenklimaat op de beste plek.

  Airco laten plaatsen op kantoor

  Een airco laten plaatsen op kantoor is een uitstekende keuze als je wilt dat je werknemers optimaal presteren. De temperatuur op een werkplek is namelijk van invloed op de productiviteit. Wanneer het te koud of te warm is, daalt de productiviteit van de werknemers aanzienlijk. Naast dat medewerkers baat hebben bij een airco, is de omgevingstemperatuur ook belangrijk voor elektronische apparatuur. Desktops, laptops en andere apparaten kunnen lijden onder slechte temperatuursomstandigheden. Is het bijvoorbeeld te koud, dan verhoogt het vochtgehalte in de ruimte, waardoor het vocht de apparaten in kan trekken met alle gevolgen van dien. Ook wanneer apparaten blootgesteld worden aan warmte kunnen deze hier schade aan ondervinden; het apparaat kan de warmte niet kwijt en raakt oververhit. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden voor een effectieve oplossing voor jouw kantoor/ werkplek.

  Dit hebben we eerder gedaan voor particulieren & bedrijven

  Onze deskundigheid strekt zich uit tot verschillende projecten, zowel voor particulieren als bedrijven. We hebben consistent succes geboekt door doeltreffende oplossingen te bieden voor een breed scala aan verwarmings- en/of koelingsbehoeften in woningen en kantoren of complexen. We laten onze eerdere prestaties zien aan de hand van verschillende projecten die we hebben gerealiseerd.

  Binnen 5-10 minuten teruggebeld worden door Jos?

  Verlangen naar duidelijkheid over directe kosten en mogelijkheden bij je thuis of op kantoor? Vul het terugbelverzoek in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

  Directe prijsindicatie
  Alle verwachtingen geschept in 1 gesprek

   Hoe gaat het plaatsen van een airco in zijn werk?

   Met onze snelle en gedegen service plaatsen wij professioneel een aircosysteem bij jou thuis of op het werk. Doordat wij snel en flexibel werken zijn wij in staat om direct aan de slag te gaan, zonder in te leveren op de kwaliteit. Hieronder lees je stapsgewijs hoe wij professioneel en vakkundig te werk gaan bij het plaatsen van een airco. 

   Plaatsbepaling

   Allereerst kijkt de installateur met jou naar de beste plaats voor de binnen- en buitenunit(s). Hierbij wordt gekeken naar de ruimte(s) waar de unit(s) moet(en) worden geplaatst en hoe de leidingen moeten gaan lopen. 

   Het is belangrijk om rekening te houden met luchtstromen van ramen of deuren. Ook moet gekoelde of verwarmde lucht die direct op personen gericht is voorkomen worden. Het is niet aangenaam om de directe luchtstroom uit de airco te voelen. Dus daar houden we graag rekening mee en adviseren we voor de beste positie van je airco. 

   Binnenunit plaatsen

   Nadat de plaats van de binnenunit en leidingen zijn bepaald, start de installateur de montage van de binnenunit. Hiervoor boort hij gaten om de binnenunit op te hangen en plaats te maken voor de leidingen. Leidingwerk wordt te allen tijde geminimaliseerd.

   Leidingwerk aanleggen

   De leidingen waar het koudemiddel doorheen loopt moeten nu worden aangelegd. Om de binnenunit met de buitenunit te verbinden moet er vaak door de buitenmuur geboord worden zodat de leidingen hier doorheen gelegd kunnen worden. De leidingen binnenshuis worden netjes weggewerkt met kabelgoten of indien mogelijk zonder zichtbare kabelgoten binnenshuis 

   Het leidingwerk mag alleen aangelegd worden door gecertificeerde installateurs, omdat er gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. De installateurs van Koelservice Friesland hebben deze unieke certificering op zak en werken met uiterste precisie. 

   Buitenunit plaatsen

   Zodra de leidingen aangelegd zijn kan de monteur de buitenunit aansluiten op de binnenunit(s). Bij voorkeur wordt de buitenunit lager dan de binnenunit gemonteerd, zodat het condenswater makkelijk afgevoerd kan worden.

   Vervolgens wordt de stroomvoorziening en bekabeling aangelegd. Het systeem kan tot 5.0KW aangesloten worden op een bestaande elektriciteitsgroep, boven de 5.0KW moet het systeem op een aparte groep aangesloten worden. Ten alle tijden wordt het systeem aangesloten op een geaard stroompunt zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. 

   Testen van de airco

   Als alle leidingen en kabels zijn aangelegd en de airco is aangesloten, is het tijd om de airco te testen. De installateur test op eventuele lekkages en gaat de airco vacumeren. Vacumeren gebeurt met een vacuümpomp; deze pomp haalt alle vochtige lucht uit de leidingen. 

   Mocht er sprake zijn van een lek dan is dit te zien aan de meter op de vacuümpomp. De installateur zal het lek lokaliseren en verhelpen. Mocht het nodig zijn dan wordt het koudemiddel aangevuld en wordt het systeem nog een keer getest om er zeker van te zijn dat alles naar behoren functioneert.

   Het vacumeren van het systeem is belangrijk voor de levensduur en de prestatie van de airco en zal ongeveer een half uur in beslag nemen. 

   Schoonmaken en instructies

   Wanneer de installateur helemaal gereed is, wordt alles netjes opgeruimd en geeft hij je instructies hoe je de airco kunt gaan gebruiken. Daarnaast wordt er uitleg gegeven hoe jij de airco kunt onderhouden. Heb je geen tijd om zelf onderhoud uit te voeren? Naast de installatie bieden wij ook een onderhoudsservice aan van de door ons geplaatste airco’s.

   Een duurzaam alternatief in zomer en winter

   Energiezuinig verwarmen en verkoelen met een airco

   light_mode

   Door een unieke technologie kan er warmte onttrokken worden aan de buitenlucht tot wel -20 graden Celsius. Het krachtige koudemiddel waar onze airco’s mee werken, voorkomt dat er warmte verloren gaat en transporteert razendsnel warmte naar de ruimte waar de binnenunit is gemonteerd. Het is niet meer nodig om radiatoren in deze ruimte te hebben, wanneer je gebruik maakt van een energiezuinige airco.

   ac_unit

   In de zomer moet de warmte juist uit de ruimte. Een airco systeem helpt je daar enorm bij, want de warmte wordt door de buitenunit afgegeven aan de buitenlucht en verzorgt daarmee een koel binnenklimaat. Naast een verkoelende functie, filtert de airco de lucht voor een betere luchtkwaliteit en draagt zo bij aan een fijnere nachtrust of een comfortabel binnenklimaat in de (woon)kamer. Bovendien koelt een airco op hoge snelheid, maar geruisloos.

   1

   Jouw aanvraag, onze snelheid

   Je stuurt ons bereiken per telefoon, met een mail of WhatsApp-bericht.

   2

   Jouw comfort, jouw locatie

   We willen precies begrijpen wat je nodig hebt qua verwarming en/of koeling, en waar het moet gebeuren.

   3

   Direct inzicht in kosten

   Al tijdens ons eerste telefoongesprek geven we je een duidelijke prijsindicatie. Geen lange wachttijden of onzekerheid.

   4

   Heldere communicatie

   We nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden en zorgen ervoor dat je volledig begrijpt wat je kunt verwachten.

   5

   Jouw planning, onze opvolging

   We plannen direct een technische schouwing in hetzelfde gesprek. Je krijgt de officiële offerte via e-mail of WhatsApp, met een persoonlijke follow-up. Na één herinnering laten we de keuze bij jou en bieden we advies waar gewenst.

   Efficiënte stappen voor jouw comfort

   Onze werkwijze, kunde en passie maakt jouw ervaring naadloos. We reageren snel op jouw aanvraag, begrijpen jouw behoeften maar al te graag, geven direct heldere prijzen, communiceren duidelijk en plannen vlot afspraken in. Jouw comfort is onze prioriteit, van start tot montage, afwerking en onderhoud.

   Het BRL 100-certificaat is een Nederlandse norm (Beoordelingsrichtlijn) voor de kwaliteit en veiligheid van bodemenergiesystemen. Het waarborgt dat geothermische en warmtepompinstallaties voldoen aan strikte technische eisen en duurzaamheidsstandaarden. Het certificaat omvat ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud van deze systemen. Hierbij worden aspecten zoals thermische geleiding, bronconstructie en bescherming van grondwater beoordeeld. Het BRL 100-certificaat is van vitaal belang om de effectiviteit, betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid van bodemenergiesystemen te waarborgen en te bevorderen in de energietransitie naar duurzamere verwarmings- en koeloplossingen.

   Het VCA-certificaat, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, is een internationaal erkende norm die de veiligheid, gezondheid en milieuprestaties van bedrijven beoordeelt, vooral in de bouw- en aannemerssector. Het certificaat geeft aan dat een organisatie voldoet aan strenge veiligheidsnormen en zorgt voor veilige werkomstandigheden, risicobeheer en milieubescherming. Het helpt ongevallen te verminderen, arbeidsveiligheid te bevorderen en duurzame bedrijfspraktijken te ondersteunen.

   Het STEK-certificaat staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek en is een Nederlandse accreditatie die de deskundigheid en naleving van milieunormen in de koeltechnische en klimaatbeheersingsindustrie waarborgt. Organisaties die dit certificaat dragen, voldoen aan strikte eisen voor het omgaan met koudemiddelen en het verminderen van emissies die schadelijk zijn voor het milieu. Het certificaat bevordert duurzame praktijken, veilige installaties en milieubescherming, en draagt bij aan het verminderen van negatieve gevolgen van koeltechnologie op het klimaat.

   Het KIWA-certificaat wordt toegekend door KIWA, een internationale certificeringsinstantie. Het certificaat bevestigt dat producten, processen of diensten voldoen aan specifieke normen voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. KIWA-certificering wordt toegepast in diverse sectoren, waaronder bouw, energie, water en gezondheidszorg. Het certificaat versterkt het vertrouwen van consumenten en zakelijke partners in de prestaties en betrouwbaarheid van wat wordt gecertificeerd, en draagt bij aan de naleving van sectornormen en regelgeving.

   Het BRL 200-certificaat is een Nederlandse norm die staat voor Beoordelingsrichtlijn Bodembescherming en wordt toegepast binnen de petrochemische en industriële sector. Het certificaat waarborgt dat bedrijven en activiteiten die met bodemverontreiniging te maken hebben, voldoen aan strenge milieuvoorschriften en duurzaamheidsnormen. Het dekt aspecten zoals bodemonderzoek, sanering en monitoring, en stelt eisen aan risicobeheer en rapportage. Met het BRL 200-certificaat kunnen organisaties milieuschade minimaliseren, naleving van regelgeving verzekeren en bijdragen aan een gezonde balans tussen industriële activiteiten en milieubehoud.

   Veelgestelde vragen

   • Wat is het voordeel van het plaatsen van een airco op kantoor?

    Met een airco kun je het kantoor voorzien van een optimaal werkklimaat. Dit is belangrijk want uit onderzoek blijkt dat de temperatuur van invloed is op de productiviteit van medewerkers. Een optimale temperatuur draagt bij aan een betere prestatie. Daarnaast hebben elektrische apparaten ook baat bij een ruimte die niet te warm of te koud is.

   • Wat is het belangrijkste aspect om te overwegen bij de keuze tussen een single split systeem en een multi split systeem?

    Het belangrijkste aspect is om te bepalen of je de temperatuur in slechts één ruimte wilt regelen of dat je de mogelijkheid wilt hebben om de temperatuur in verschillende ruimtes afzonderlijk te regelen.

   • Waarom is het verstandig om een airco altijd te laten plaatsen door een professional?

    Een airco werkt met een koudemiddel dat door de leidingen heen loopt. Dit mag alleen aangesloten worden door gecertificeerde installateurs. De installateurs van Koelservice Friesland zijn in het bezit van de juiste certificaten zodat jouw airco veilig en vakkundig geïnstalleerd kan worden.

   • Wat maakt de airco's van Daikin en Mitsubishi een duurzaam alternatief voor het verwarmen van een ruimte?

    De airco's van Daikin en Mitsubishi werken voor 75% op energie uit de buitenlucht, waarbij 25% van de benodigde energie uit elektriciteit wordt gehaald. Dit maakt ze een duurzaam alternatief voor verwarming, vooral dankzij de omkeerbare warmtepomp-technologie.

   • Wat zijn de voordelen van het gebruik van een airco als verwarming in vergelijking met gasverwarming?

    Een airco als verwarming is een duurzaam alternatief, elimineert de noodzaak van gasverwarming en verwarmt ruimtes esthetisch aangenamer. Bovendien verwarmt een airco de ruimte sneller dan een cv-ketel.

   Binnen 5-10 minuten teruggebeld worden door Jos?

   Verlangen naar duidelijkheid over directe kosten en mogelijkheden bij je thuis of op kantoor? Vul het terugbelverzoek in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

   Directe prijsindicatie
   Alle verwachtingen geschept in 1 gesprek

    Aangenaam je te ontmoeten

    Dit zijn wij, jouw team

    Lennart van der Meer

    Mede Eigenaar & Monteur

    phone_in_talk 058-2023123

    Jos Smit

    Mede Eigenaar & Monteur

    phone_in_talk 058-2023123

    Hoe anderen Koelservice Friesland hebben ervaren

    Wil je graag weten hoe anderen ons bedrijf hebben ervaren? Ontdek de positieve ervaringen met Koelservice Friesland. Klanten waarderen onze snelle respons, heldere communicatie, efficiënte prijsindicatie en vlekkeloze installatie. Ontdek hoe we onze beloften waarmaken door de verhalen van tevreden klanten.

    Google beoordeling

    5
    Olga
    Olga
    21/01/2024
    Super service! Snelle reactie, goed overleg, werk heel netjes afgeleverd! Zeker een aanrader!
    Esther Schuil
    Esther Schuil
    15/01/2024
    Snelle en goede service. Kregen het niet voorelkaar met de app, daarover gebeld en kwamen ze langs om het in orde te maken!
    Gert Martijn de Maijer
    Gert Martijn de Maijer
    20/12/2023
    Vanaf het eerste contact positief. Jos reageerde snel op de aanvraag, informeerde ons goed en kwam met een prima voorstel. Het werk is uitstekend uitgevoerd, met aandacht en goede uitleg. Fijne mensen, een aanrader.
    Feikje Algra
    Feikje Algra
    24/11/2023
    Duidelijk en vriendelijk te woord gestaan, snel een bezichtiging thuis voor de mogelijkheden en daarna een heldere offerte. Snelle afspraak voor plaatsing, en plaatsing zelf zeer net en vakkundig door twee vriendelijke medewerkers. Zeer tevreden!
    Ton Dijksman
    Ton Dijksman
    22/11/2023
    2 airco`s laten plaatsen door KSF, naar alle tevredenheid, leuk team wat goed en netjes werk aflevert, we verwarmen nu ons huis met deze 2 airco`s van 5 kw elk, gaat prima, en van de zomer natuurlijk lekker koel in huis dankzij de snelle levering en plaatsing van KSF
    fam. steensma
    fam. steensma
    10/11/2023
    Snelle levering, keurig aangelegd, vriendelijke vakmensen.
    Anko Zeilstra
    Anko Zeilstra
    07/11/2023
    Super tevreden van het eerste gesprek. De plaatsing vd airco. Staan altijd voor je klaar.
    Benny Hogerhuis
    Benny Hogerhuis
    07/11/2023
    Prima bedrijf met kundige werknemers. Netjes en goed meedenken bij de installatie.
    Mike Bastiaan
    Mike Bastiaan
    03/11/2023
    Komt dezelfde dag opname doen na offerte aanvraag. Geeft precies aan welke airco's geschikt zijn voor de wensen van de klant! Plaatsen doen echte vakmensen, werken netjes en schoon. Wij zijn super tevreden met onze 3 Dakin airco's en 1 buiten unit!
    Dennis van der Zee
    Dennis van der Zee
    02/11/2023
    Binnen 12uur na het invullen van het contactformulier gebeld door Jos. Helder verhaal en meteen een afspraak gemaakt. Goede voorlichting gekregen en een datum gepland voor de installatie. De jongens die de airco's kwamen installeren hebben keurig netjes gewerkt. Schoon, zorgvuldig en met een heldere uitleg zijn ze weer vertrokken. Dik tevreden door het snelle en zorgvuldige werken van Jos en zijn team.

    Unieke samenwerking met A merken

    Onze unieke samenwerking met A-merken zoals Mitsubishi en Daikin levert uitzonderlijke airconditioning op. Mitsubishi biedt betrouwbare prestaties en vakmanschap, en Daikin blinkt uit in energie-efficiëntie en geavanceerde functies. Comfort en innovatie zijn verzekerd.

    Daarom werken wij met Mitsubishi

    Mitsubishi airconditioners belichamen jarenlange ervaring en vakmanschap. Ze leveren consistente prestaties met geavanceerde technologieën voor efficiëntie en comfort. Met aandacht voor duurzaamheid en gebruiksgemak bieden Mitsubishi airco’s betrouwbare koeling en verwarming, terwijl ze tegelijkertijd een harmonieuze omgeving creëren.

    • Betrouwbare prestaties
    • Geavanceerde Technologie
    • Harmonieuze Omgeving

    Daarom werken wij met Daikin

    Daikin’s airco apparatuur wordt geprezen om zijn indrukwekkende eigenschappen. Met toonaangevende energie-efficiëntie zorgt het voor lagere kosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Daarnaast biedt het geavanceerde technologieën voor nauwkeurige temperatuurregeling en luchtkwaliteit, terwijl het stille werking en duurzaamheid handhaaft. Kies voor Daikin voor ongeëvenaard comfort en innovatie.

    • Energie-Efficiëntie Leider
    • Geavanceerde Technologie
    • Stilte en Betrouwbaarheid