Vanwege de hoge vraag kan het iets langer duren voordat wij jouw aanvraag kunnen behandelen 🕙. Dank voor je begrip en geduld!

Airco verwarmen en koelen: het beste van twee werelden

In de wereld van klimaatbeheersing hebben airconditioningsystemen een lange weg afgelegd. Moderne technologieën hebben ervoor gezorgd dat airco’s niet langer beperkt zijn tot alleen het koelen van lucht, maar ook in staat zijn om warmte te leveren wanneer dat nodig is. Dit opent de deur naar optimaal comfort in huis; koeling in de zomer en efficiënte verwarming in de winter.

Multifunctionele airco’s

Traditionele airco’s werden oorspronkelijk ontworpen om alleen de temperatuur te verlagen door warme lucht te onttrekken aan de binnenruimte. Met technologieën zoals omkeerbare warmtepomp-systemen hebben airconditioningsystemen nu de mogelijkheid om hun werking om te keren. Dit betekent dat ze niet alleen warmte kunnen onttrekken aan de binnenomgeving om te koelen, maar ze kunnen ook warmte van buiten naar binnen transporteren als airco verwarming

Efficiëntie en energiebesparing

Een van de belangrijkste voordelen van airco’s die zowel kunnen koelen als verwarmen, is de efficiëntie en energiebesparing die ze bieden. In plaats van aparte systemen te moeten installeren voor koeling en verwarming kunnen huiseigenaren nu over één systeem beschikken met beide functies. Dit is niet alleen ruimtebesparend, maar het vermindert ook de algehele kosten en het energieverbruik

airco-verwarmen-en-koelen

Duurzame verwarming met Daikin en Mitsubishi airco’s

Onze airco’s bieden niet alleen verkoeling in de zomer, maar fungeren ook als een duurzaam alternatief voor het verwarmen van ruimtes tijdens de winter. Zowel Daikin als Mitsubishi, onze vooraanstaande merken, opereren voor 75% op energie afkomstig uit de buitenlucht, waarbij slechts 25% van de benodigde energie uit elektriciteit wordt gehaald om de airco aan te drijven.

Dankzij de geavanceerde omkeerbare warmtepomp-technologie onttrekt de buitenunit in de winter warmte aan de buitenlucht en transporteert deze naar de binnenruimte. Opmerkelijk is dat deze airco’s zelfs bij buitentemperaturen tot -20 graden Celsius warmte uit de buitenlucht kunnen halen om de binnenruimte te verwarmen. Het koudemiddel in de airco voorkomt verlies van warmte, waarbij de warmte efficiënt wordt overgedragen via de leidingen naar de binnenunit.

De beste airco’s

Mitsubishi en Daikin worden algemeen beschouwd als twee van de meest vooraanstaande merken op het gebied van airconditioning. Beide merken hebben een langdurige reputatie opgebouwd door hoogwaardige producten te leveren die bekend staan om hun betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en geavanceerde technologie. Hieronder vind je een lijst van de beste airco’s inclusief montage.

Mitsubishi 

Mitsubishi MSZ-FH-serie

Mitsubishi MSZ-FH-serie Image

 • Deze serie staat bekend om zijn geavanceerde technologieën en energie-efficiëntie.
 • Hyper Heating-invertersysteem voor effectieve verwarming, zelfs bij zeer lage buitentemperaturen.
 • 3D i-See Sensor voor het detecteren van de locatie van mensen in de kamer en het automatisch aanpassen van de temperatuur en luchtstroom.

Mitsubishi MSZ-LN-serie

Mitsubishi MSZ-LN-serie Image

 • Deze serie combineert design met geavanceerde functionaliteiten.
 • Reddot Design Award-winnaar met een slank ontwerp.
 • De Hyper Heating-technologie zorgt voor efficiënte verwarming, zelfs bij extreem koude omstandigheden.

Mitsubishi MSZ-EF-serie

Mitsubishi MSZ-EF-serie Image

 • Bekend om zijn stille werking en elegante ontwerp.
 • Geavanceerde functies zoals het 3DD i-See Sensor-systeem en een energiezuinige werking.

Mitsubishi MSZ-AP-serie

Mitsubishi MSZ-AP-serie Image

 • Een betaalbare optie met geavanceerde prestaties.
 • Redelijk stil in gebruik en voorzien van energiebesparende functies.

Daikin

Daikin Emura

Daikin Emura Image

 • Een premium wandmodel met een modern en elegant ontwerp.
 • Ingebouwde intelligentie voor energie-efficiëntie.
 • 3D-luchtstroom voor een gelijkmatige verdeling van lucht in de ruimte.

Daikin Ururu Sarara

Daikin Ururu Sarara Image

 • Geavanceerd wandmodel met hoge energie-efficiëntie.
 • Beschikt over de unieke Ururu-luchtbevochtigingsfunctie en Sarara-ontvochtigingsfunctie.
 • 2-area intelligent eye voor gerichte luchtstroom.

Daikin Nexura

Daikin Nexura Image

 • Wandmodel met stijlvol ontwerp en een innovatieve functie.
 • Het voorpaneel fungeert als een verwarmingsoppervlak voor extra comfort.
 • 2-area intelligent eye voor energiebesparing.

Daikin Alterma

Daikin Alterma Image

 • Ideaal voor het koelen en verwarmen van woningen.
 • Hoog rendement en energiezuinig.

Een airco als duurzaam alternatief voor milieuvriendelijke verwarming 

De keuze voor een airco vertegenwoordigt niet alleen een duurzaam alternatief voor milieuvriendelijke, kostenbesparende, en energiezuinige verwarmingsopties, maar maakt ook traditionele verwarming overbodig. Dit heeft niet alleen esthetische voordelen, zoals het verwijderen van radiatoren, maar versnelt ook het opwarmproces in vergelijking met een traditionele cv-ketel. Bij een airco wordt de warme lucht immers direct de ruimte in geblazen, terwijl traditionele verwarmingssystemen warmte geleidelijk afgeven via radiatoren of vloerverwarming.

Energiebesparing en selectieve verwarming

Bovendien is het niet nodig om alle ruimtes in huis tot dezelfde temperatuur te verwarmen, vooral niet tot 20 graden Celsius. Daarom installeren wij airco’s vaak alleen in de meest gebruikte ruimtes. Dit niet alleen ten behoeve van het wooncomfort, maar ook om aanzienlijk te besparen op de energiekosten. Al onze airco’s zijn voorzien van een A+ tot A+++ energielabel en vallen onder de categorie ‘duurzame en energiezuinige airco’s’, met een SCOP-waarde van 4,2. Een hoge SCOP-waarde duidt op een efficiëntere verwarming. De modellen van Mitsubishi en Daikin voldoen aan strenge efficiëntienormen en bieden SCOP-waarden die de verwachtingen overtreffen.

beste-airco-verwarmen-verkoelen

Energiezuinige koeling in de zomer

Tijdens de zomer geeft de buitenunit zijn warmte af naar buiten zodat de lucht binnen sneller wordt afgekoeld. Dit zorgt ervoor dat de airco in de zomer energiezuinig en effectief zijn werk kan doen. Naast dat een airco de ruimte verkoelt, verbeteren onze airco’s ook de luchtkwaliteit, verhoogt het de productiviteit en draagt het bij aan een optimale nachtrust tijdens warme zomermaanden. Kortom, een airco verbetert de levenskwaliteit en het algemeen welzijn het gehele jaar door!

Koelservice Friesland voor het beste van twee werelden

Met een uitgebreid assortiment aan Daikin- en Mitsubishi-modellen, bieden wij oplossingen die niet alleen zorgen voor verkoeling in de zomer, maar ook dienen als duurzaam alternatief voor verwarming tijdens de winter. 

Specifiek voor Mitsubishi bieden we topmodellen zoals de MSZ-FH-serie met geavanceerde technologieën, Hyper Heating-invertersysteem, en de intelligente 3D i-See Sensor. Daarnaast omvat ons assortiment Daikin-modellen, zoals de stijlvolle Daikin Emura met ingebouwde intelligentie en het innovatieve 3D-luchtstroomsysteem.

Koelservice Friesland staat garant voor duurzaamheid, energiezuinigheid en comfort. Wij leveren en installeren niet alleen hoogwaardige airconditioners, maar bieden ook deskundig advies om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Laat ons je begeleiden naar het beste systeem dat het hele jaar door een optimaal wooncomfort en welzijn in jouw huis garandeert. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte klimaatoplossing die perfect bij jou past.