Vanwege de hoge vraag kan het iets langer duren voordat wij jouw aanvraag kunnen behandelen 🕙. Dank voor je begrip en geduld!

Airco verwarming

Een betaalbaar en comfortabel binnenklimaat in je woonkamer, slaapkamer, kantoor of in de hal? Steeds meer mensen jagen op een voordelig en duurzaam alternatief voor het verwarmen van een ruimte. Airco verwarming is een veelzijdige oplossing, door het voordelig en razendsnel verwarmen met energie, en niet met gas. Kies voor een airco als verwarming en geniet van de koelfuncties in warmere periodes. 

airco-monteur-friesland

Lennart van der Meer

Eerste monteur KSF

We staan garant voor volledige tevredenheid.

Met onze expertise en een persoonlijke aanpak brengen we vooraf de nodige stappen en aandachtspunten aan het licht.

Ons vakmanschap staat garant voor zowel snelheid als kwaliteit.

Ons hechte team staat gereed om jou van dienst te zijn. Binnen een tijdsbestek van 4 weken geniet je al van een geïnstalleerde airco verwarming.

Samenwerking met toonaangevende merken.

We werken samen met Daikin en Mitsubishi om woningen en kantoren te voorzien van eersteklas airco apparatuur.

Doe geheel vrijblijvend een aanvraag bij ons

Vul het vrijblijvende aanvraag formulier hieronder in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

  Waarom een airco als verwarming?

  Ontdek onze mogelijkheden

  Verwarmen en warm houden kan veel geld kosten en met name bij het grootverbruik van gas. Onze airco’s onttrekken alle warmte uit de buitenlucht en verrijken de betreffende ruimte met een warme luchtstroom. Dit is een energiezuinige manier om je ruimte(s) mee te verwarmen en multifunctioneel door koelfuncties in de zomer. 

  Let op: Dit geldt alleen voor moderne airco’s met een gunstig energielabel. Zo verkopen en installeren we airco’s van betrouwbare merken als Daikin en Mitsubishi. Deze airco’s zijn allen voorzien van A+ tot A+++ energielabels en zijn daarom een zuinige airco verwarming met een SCOP waarde van 4,2.

  Een ander praktisch voordeel is de snelheid waarmee een airco de ruimte kan verwarmen. Bijvoorbeeld in slaapkamers, een hal of een bescheiden woonkamer kunnen airco’s veel sneller de ruimte verwarmen dan een cv-ketel. Bovendien is het verwarmen van je gehele huis, en elke ruimte op 20 graden houden, zeker niet nodig. Daarom monteren we airco’s vaak in de meest essentiële ruimtes, zodat jij zuinig en lokaal verwarmt waar het nodig is. 

  Is het je wel eens opgevallen? Ruimtes zonder radiatoren? Het geeft op het oog, en ook voor het gevoel, direct meer ruimte! Omdat een airco goed, snel en energiezuinig kan verwarmen is het hebben van radiatoren dan niet nodig.

  Certificering voor kwaliteit en veiligheid
  Ruime voorraad
  Doelmatig en gericht op service
  Vakkundige afronding
  google-beoordeling-airco-friesland

  Google beoordeling

  5
  airco-plaatsen-friesland airco-installatie-frielsand

  Hoe werkt een airco als verwarming?

  Airconditioners, ook wel lucht warmtepompen genoemd, bestaan uit een gedeelte binnen (binnen unit) en een gedeelte buiten (buiten unit). Deze werken, bij onze Daikin- en Mitsubishi airco’s, voor 75% op de energie uit de buitenlucht en 25% van de benodigde energie komt uit elektriciteit om de aandrijving van de airco te verzorgen. Wanneer de airco zijn koelfunctie wordt gebruikt wordt warmte uit de ruimte onttrokken en naar buiten vervoerd. Ditzelfde proces wordt omgedraaid bij gebruik van de airco als verwarming, zodat warmte uit de buitenlucht kan worden onttrokken om in de ruimte af te geven.

  Onze airco’s kunnen tot een temperatuur van -20 graden Celsius, warmte onttrekken aan de buitenlucht om binnenshuis of kantoor te verwarmen! Omdat we gebruik maken van een speciaal koudemiddel voorkomt de airco dat warmte verloren gaat en transporteert de buitenunit, via dit koudemiddel (R32), de warme lucht naar de binnenunit. 

  Veelgestelde vragen

  • Hoe assisteert een moderne airco bij het besparen van verwarmingskosten?

   Moderne airco's onttrekken warmte uit buitenlucht, zelfs bij temperaturen tot -20 graden Celsius. Daardoor kunnen ruimtes efficiënt en energiezuinig worden verwarmd met een airco.

  • Hoe gebruiken Daikin- en Mitsubishi airco's energie voor zowel koeling als verwarming?

   Bij Daikin- en Mitsubishi airco's wordt 75% aan de nodige energie uit de lucht gehaald voor gebruik, terwijl 25% komt uit elektriciteit. Dit maakt de airco nog zuiniger dan slechts het gebruik.

  • Hoe komt het dat een airco als verwarming gebruikt kan worden?

   Bij het verwarmen met een airco wordt koude lucht omgekeerd, waarbij warme energie uit de buitenlucht wordt onttrokken en naar de binnenruimte wordt geleid voor verwarming.

  • Wat is het bereik van warmte-onttrekking voor verwarming met airco's?

   Onze airco's kunnen warmte onttrekken aan de buitenlucht tot een temperatuur van -20 graden Celsius om woningen of kantoren te verwarmen.

  • Hoe voorkomen airco's warmteverlies en wat is het transportmechanisme van warme lucht naar de binnenruimte?

   Dankzij een speciaal koudemiddel (R32) voorkomen airco's warmteverlies tijdens het transporteren van warme lucht door buitenunits naar de binnenunits.

  Dit hebben we eerder gedaan voor particulieren & bedrijven

  Het plaatsen van airco’s ten behoeve van het verwarmen of verkoelen van uiteenlopende ruimtes stopt niet bij particulieren. Ook voor bedrijven hebben we verschillende kantoorruimtes voorzien van een aangenaam binnenklimaat met onze airco’s. Hieronder vind je de resultaten van deze projecten!

  Binnen 5-10 minuten teruggebeld worden door Jos?

  Verlangen naar duidelijkheid over directe kosten en mogelijkheden bij je thuis of op kantoor? Vul het terugbelverzoek in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

  Directe prijsindicatie
  Alle verwachtingen geschept in 1 gesprek

   Soorten airco’s met verwarming

   Airco’s staan bekend om hun verkoelende functie en de gedachte bestaat nog zeker dat dit de enige functie is. Maar niets is minder waar: airco’s zijn een uitstekende verwarmer van jouw woning of kantoor en is een kei in het reduceren van gasrekeningen. Bovendien verwarmt een airco veel sneller dan de traditionele cv ketel.

   Bij Koelservice Friesland verkopen en installeren we airco’s. Daarom vinden we het essentieel om te werken met de juiste soorten airco’s en met name van de beste merken; Daikin en Mitsubishi. Deze airco’s kunnen dienen als airco met verwarming, omdat we spreken van de moderne split-airconditioner. Deze split airco’s zijn verkrijgbaar in vele varianten, voor zowel kleine als grotere ruimtes. Je raadt het al; de airco is dan gesplitst in twee delen, waarvan een binnen- en een buitenunit.

   Wanneer je een enkele ruimte wil verwarmen kom je met een single-split airco unit ver genoeg. Is het prettig om een airco verwarming in meerdere ruimtes te laten installeren? Dan werken we maar al te graag met multi-split airconditioners en kan je tot wel vijf ruimtes aansluiten op een enkele buitenunit.

   Veelgestelde vragen

   • Wat zijn de voordelen van airco's met verwarmingsfunctie ten opzichte van traditionele verwarmingsmethoden?

    Airco's met verwarmingsfunctie verminderen gasrekeningen en handhaven snel en duurzaam een comfortabel binnenklimaat.

   • Welke merken worden aanbevolen voor airco's met verwarmingsmogelijkheid bij Koelservice Friesland?

    Koelservice Friesland werkt voornamelijk met Daikin en Mitsubishi voor airco's met verwarmingsmogelijkheid vanwege hun kwaliteit, betrouwbaarheid en uitzonderlijk energiezuinige werking.

   • Wat is het kenmerkende verschil tussen een single-split en multi-split airconditioner?

    Een single-split airco unit is ideaal voor het verwarmen van één ruimte. Daarnaast kan een multi-split airconditioner tot wel vijf binnenunits voorzien van warme of koude luchtstromen op slechts een enkele buitenunit. Hierdoor kunnen met één buitenunit vijf ruimtes worden verwarmd of gekoeld.

   • Wat onderscheidt moderne split-airconditioners van traditionele airco's?

    Moderne split-airconditioners bieden zowel koeling als verwarming en zijn verkrijgbaar in diverse varianten, geschikt voor zowel kleine als grotere ruimtes. Bovendien zijn de airco's voorzien van een aansturing via een app door diverse wifi verbindingen.

   Verwarmen en verkoelen

   Voorbereid op elk seizoen!

   light_mode

   Onze moderne airconditioners zijn niet beperkt tot zomerse verkoeling. Met hun omkeerbare warmtepomp-technologie bieden ze ook in de winter efficiënte verwarming door warmte uit de buitenlucht te onttrekken. Hierdoor zijn onze airco’s milieuvriendelijk en kostenbesparend, zonder de risico’s van gasverwarming. Een airco garandeert het hele jaar door comfort en duurzaamheid, wat een belangrijke reden is om een airco aan te schaffen en te laten installeren, zelfs tijdens de wintermaanden.

   ac_unit

   Een airconditioner zorgt voor snel en efficiënt koelcomfort, verbetert de luchtkwaliteit en bevordert de productiviteit. Tijdens warme zomers draagt een airco bij aan een betere slaapkwaliteit, wat leidt tot een verbetering van de levenskwaliteit en het algemeen welzijn.

   1

   Jouw aanvraag, onze snelheid

   Je stuurt ons bereiken per telefoon, met een mail of WhatsApp-bericht.

   2

   Jouw comfort, jouw locatie

   We willen precies begrijpen wat je nodig hebt qua verwarming en/of koeling, en waar het moet gebeuren.

   3

   Direct inzicht in kosten

   Al tijdens ons eerste telefoongesprek geven we je een duidelijke prijsindicatie. Geen lange wachttijden of onzekerheid.

   4

   Heldere communicatie

   We nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden en zorgen ervoor dat je volledig begrijpt wat je kunt verwachten.

   5

   Jouw planning, onze opvolging

   We plannen direct een technische schouwing in hetzelfde gesprek. Je krijgt de officiële offerte via e-mail of WhatsApp, met een persoonlijke follow-up. Na één herinnering laten we de keuze bij jou en bieden we advies waar gewenst.

   Efficiënte stappen voor jouw comfort

   Onze werkwijze, kunde en passie maakt jouw ervaring naadloos. We reageren snel op jouw aanvraag, begrijpen jouw behoeften maar al te graag, geven direct heldere prijzen, communiceren duidelijk en plannen vlot afspraken in. Jouw comfort is onze prioriteit, van start tot montage, afwerking en onderhoud.

   Het BRL 100-certificaat is een Nederlandse norm (Beoordelingsrichtlijn) voor de kwaliteit en veiligheid van bodemenergiesystemen. Het waarborgt dat geothermische en warmtepompinstallaties voldoen aan strikte technische eisen en duurzaamheidsstandaarden. Het certificaat omvat ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud van deze systemen. Hierbij worden aspecten zoals thermische geleiding, bronconstructie en bescherming van grondwater beoordeeld. Het BRL 100-certificaat is van vitaal belang om de effectiviteit, betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid van bodemenergiesystemen te waarborgen en te bevorderen in de energietransitie naar duurzamere verwarmings- en koeloplossingen.

   Het VCA-certificaat, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, is een internationaal erkende norm die de veiligheid, gezondheid en milieuprestaties van bedrijven beoordeelt, vooral in de bouw- en aannemerssector. Het certificaat geeft aan dat een organisatie voldoet aan strenge veiligheidsnormen en zorgt voor veilige werkomstandigheden, risicobeheer en milieubescherming. Het helpt ongevallen te verminderen, arbeidsveiligheid te bevorderen en duurzame bedrijfspraktijken te ondersteunen.

   Het STEK-certificaat staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek en is een Nederlandse accreditatie die de deskundigheid en naleving van milieunormen in de koeltechnische en klimaatbeheersingsindustrie waarborgt. Organisaties die dit certificaat dragen, voldoen aan strikte eisen voor het omgaan met koudemiddelen en het verminderen van emissies die schadelijk zijn voor het milieu. Het certificaat bevordert duurzame praktijken, veilige installaties en milieubescherming, en draagt bij aan het verminderen van negatieve gevolgen van koeltechnologie op het klimaat.

   Het KIWA-certificaat wordt toegekend door KIWA, een internationale certificeringsinstantie. Het certificaat bevestigt dat producten, processen of diensten voldoen aan specifieke normen voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. KIWA-certificering wordt toegepast in diverse sectoren, waaronder bouw, energie, water en gezondheidszorg. Het certificaat versterkt het vertrouwen van consumenten en zakelijke partners in de prestaties en betrouwbaarheid van wat wordt gecertificeerd, en draagt bij aan de naleving van sectornormen en regelgeving.

   Het BRL 200-certificaat is een Nederlandse norm die staat voor Beoordelingsrichtlijn Bodembescherming en wordt toegepast binnen de petrochemische en industriële sector. Het certificaat waarborgt dat bedrijven en activiteiten die met bodemverontreiniging te maken hebben, voldoen aan strenge milieuvoorschriften en duurzaamheidsnormen. Het dekt aspecten zoals bodemonderzoek, sanering en monitoring, en stelt eisen aan risicobeheer en rapportage. Met het BRL 200-certificaat kunnen organisaties milieuschade minimaliseren, naleving van regelgeving verzekeren en bijdragen aan een gezonde balans tussen industriële activiteiten en milieubehoud.

   Veelgestelde vragen

   • Waarom zou je een airco als verwarming gebruiken?

    Een airco als verwarming biedt een aantrekkelijke reductie in gasrekeningen, waardoor het mogelijk is om ruimtes te verwarmen zonder gebruik te maken van gas. Moderne airconditioners halen warmte uit de buitenlucht, zijn energiezuinig en bieden koelfuncties in de zomer, wat het een multifunctionele oplossing maakt.

   • Hoe werkt een airco als verwarming?

    Airconditioners, zoals Daikin- en Mitsubishi-modellen, gebruiken 75% energie uit de lucht en 25% voor de aandrijving van de airco. Bij het verwarmen wordt warme energie uit de buitenlucht naar binnen getransporteerd via een speciaal koudemiddel, waardoor ze zelfs bij temperaturen tot -20 graden Celsius warmte kunnen onttrekken.

   • Wat zijn de voordelen van airco's met verwarmingsfuncties?

    Airco's verwarmen ruimtes snel, zijn energiezuinig, elimineren de noodzaak van radiatoren in sommige ruimtes, bieden een gevoel van ruimtelijkheid en verminderen warmteverlies door een slim transportmechanisme voor warme lucht.

   • Welke merken worden aanbevolen voor airco's met verwarmingsmogelijkheid?

    Koelservice Friesland werkt met gerenommeerde merken zoals Daikin en Mitsubishi. Deze merken bieden energiezuinige airconditioners met A+ tot A+++ energielabels, wat resulteert in efficiënte aircoverwarming.

   • Wat is het geschatte energieverbruik van een airco voor verwarming gedurende een jaar?

    Bij dagelijks gebruik gedurende een jaar verbruikt een airco voor verwarming gemiddeld ongeveer 781,83kWh, wat neerkomt op een geschatte kostenpost van € 308,82 per jaar met een energieprijs van 0,395 cent per kWh.

   Binnen 5-10 minuten teruggebeld worden door Jos?

   Verlangen naar duidelijkheid over directe kosten en mogelijkheden bij je thuis of op kantoor? Vul het terugbelverzoek in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

   Directe prijsindicatie
   Alle verwachtingen geschept in 1 gesprek

    Aangenaam je te ontmoeten

    Dit zijn wij, jouw team

    Lennart van der Meer

    Mede Eigenaar & Monteur

    phone_in_talk 058-2023123

    Jos Smit

    Mede Eigenaar & Monteur

    phone_in_talk 058-2023123

    Hoe anderen Koelservice Friesland hebben ervaren

    Wil je graag weten hoe anderen ons bedrijf hebben ervaren? Ontdek de positieve ervaringen met Koelservice Friesland. Klanten waarderen onze snelle respons, heldere communicatie, efficiënte prijsindicatie en vlekkeloze installatie. Ontdek hoe we onze beloften waarmaken door de verhalen van tevreden klanten.

    Google beoordeling

    5
    Lieuwe Sijtsma
    Lieuwe Sijtsma
    27/03/2024
    KSF heeft voor ons een airco geplaatst,hier zijn wij erg blij mee. Na opdracht konden ze vlot de airco plaatsen. Goed advies en denkt graag met de klant mee. Fijne en duidelijke communicatie. Airco is vakkundig en professioneel geplaatst! Ik raadt KSF ten zeerste aan!
    Ruben van Bezooijen
    Ruben van Bezooijen
    19/03/2024
    Een ontzettend fijn bedrijf! Ze gaan van A tot Z professioneel te werk. Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij deze partij; ze gaven eerlijk advies over wat ik beter wel en niet kon doen. Ik heb ook alles laten controleren door een onafhankelijke partij, en zij bevestigden dat Koelservice Friesland B.V. goed advies heeft gegeven. Uiteindelijk heb ik 2 airco's laten plaatsen, en ze draaien nu een jaar. Tot op heden is er niets op aan te merken! Binnenkort ga ik nog een airco laten plaatsen in mijn kantoor; ik weet waar ik moet zijn. Zeker aan te raden!
    G.J. Kemkers
    G.J. Kemkers
    08/03/2024
    👍 Gewoon TOP.
    Olga
    Olga
    21/01/2024
    Super service! Snelle reactie, goed overleg, werk heel netjes afgeleverd! Zeker een aanrader!
    Esther Schuil
    Esther Schuil
    15/01/2024
    Snelle en goede service. Kregen het niet voorelkaar met de app, daarover gebeld en kwamen ze langs om het in orde te maken!
    Gert Martijn de Maijer
    Gert Martijn de Maijer
    20/12/2023
    Vanaf het eerste contact positief. Jos reageerde snel op de aanvraag, informeerde ons goed en kwam met een prima voorstel. Het werk is uitstekend uitgevoerd, met aandacht en goede uitleg. Fijne mensen, een aanrader.
    Feikje Algra
    Feikje Algra
    24/11/2023
    Duidelijk en vriendelijk te woord gestaan, snel een bezichtiging thuis voor de mogelijkheden en daarna een heldere offerte. Snelle afspraak voor plaatsing, en plaatsing zelf zeer net en vakkundig door twee vriendelijke medewerkers. Zeer tevreden!
    Ton Dijksman
    Ton Dijksman
    22/11/2023
    2 airco`s laten plaatsen door KSF, naar alle tevredenheid, leuk team wat goed en netjes werk aflevert, we verwarmen nu ons huis met deze 2 airco`s van 5 kw elk, gaat prima, en van de zomer natuurlijk lekker koel in huis dankzij de snelle levering en plaatsing van KSF
    fam. steensma
    fam. steensma
    10/11/2023
    Snelle levering, keurig aangelegd, vriendelijke vakmensen.

    Unieke samenwerking met A merken

    Onze unieke samenwerking met A-merken zoals Mitsubishi en Daikin levert uitzonderlijke airconditioning op. Mitsubishi biedt betrouwbare prestaties en vakmanschap, terwijl Daikin uitblinkt in energie-efficiëntie en geavanceerde functies. Comfort en innovatie zijn verzekerd.

    Airco verwarming mitsubishi

    Al meer dan 80 jaar verzorgt Mitsubishi airconditioners van hoge kwaliteit en duurzame werking. Met minstens een A+ energielabel bij alle airco’s van Mitsubishi ben je verzekerd van een energiezuinige en efficiënte verwarming of verkoeling van je woning. Want ook airco’s van Mitsubishi beschikken over uitstekende verwarmende functionaliteiten. 

    Van 1,7 kW tot 8,1 kW bieden deze airco’s een enorm vermogen voor het verwarmen en verkoelen van kleine tot grote ruimtes. Ook verfijnde technologie zie je terug bij airco’s van Mitsubishi, want naast het verzorgen van een warme ruimte in een snel tempo, beschikt de Mitsubishi airco over een filter voor het bestrijden van stof, pollen en vuil. Ook zijn er andere functies van de meest optimale filters, waaronder het verwijderen van onaangename geuren in de ruimtes. 

    • Betrouwbaarheid in prestaties
    • Innovatieve technologie
    • Comfortabel gebruikersgeluid

    Daikin airco verwarming

    Van A+ tot A+++ airco installaties. We verkopen en installeren een Daikin airco als verwarming in single-split en multi-split varianten. Je sluit tot wel vijf binnenunits aan op slechts een enkele buitenunit! Veel van de Daikin airco’s doen hun verwarmende werk met slechts 21 decibel aan geluid. Dit geluid staat gelijk aan fluisteren op een afstand van 5 meter. Super stil dus! Daarnaast enorm krachtig in haar verwarmende functie, want de Daikin airco kan tot -20 graden Celsius warmte onttrekken aan de buitenlucht. Dat maakt deze Daikin airco verwarming enorm energie-efficiënt. 

    Met Daikin airco’s bespaar je direct op je gasverbruik door de multifunctionaliteiten van verkoelen en verwarmen. Want sinds 2006 zijn alle Daikin airco’s voorzien van een verwarmingsfunctie. Bovendien kunnen deze airco’s uitgerust worden met geavanceerde luchtfilters, waarmee je virussen en schimmels vernietigt uit de lucht. Meerdere vliegen in een enkele klap dus!

    • Koploper in energie-efficiëntie
    • Innovatieve ontwikkelingen
    • Stil en betrouwbaar