Vanwege de hoge vraag kan het iets langer duren voordat wij jouw aanvraag kunnen behandelen 🕙. Dank voor je begrip en geduld!

Airco verwarming

Een betaalbaar en comfortabel binnenklimaat in je woonkamer, slaapkamer, kantoor of in de hal? Steeds meer mensen jagen op een voordelig en duurzaam alternatief voor het verwarmen van een ruimte. Airco verwarming is een veelzijdige oplossing, door het voordelig en razendsnel verwarmen met energie, en niet met gas. Kies voor een airco als verwarming en geniet van de koelfuncties in warmere periodes. 

airco-als-verwarming

Lennart van der Meer

Eerste monteur KSF

We staan garant voor volledige tevredenheid.

Met onze expertise en een persoonlijke aanpak brengen we vooraf de nodige stappen en aandachtspunten aan het licht.

Ons vakmanschap staat garant voor zowel snelheid als kwaliteit.

Ons hechte team staat gereed om jou van dienst te zijn. Binnen een tijdsbestek van 4 weken geniet je al van een geïnstalleerde airco verwarming.

Samenwerking met toonaangevende merken.

We werken samen met Daikin en Mitsubishi om woningen en kantoren te voorzien van eersteklas airco apparatuur.

Doe geheel vrijblijvend een aanvraag bij ons

Vul het vrijblijvende aanvraag formulier hieronder in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

  Waarom een airco als verwarming?

  Ontdek onze mogelijkheden

  Verwarmen en warm houden kan veel geld kosten en met name bij het grootverbruik van gas. Onze airco’s onttrekken alle warmte uit de buitenlucht en verrijken de betreffende ruimte met een warme luchtstroom. Dit is een energiezuinige manier om je ruimte(s) mee te verwarmen en multifunctioneel door koelfuncties in de zomer. 

  Let op: Dit geldt alleen voor moderne airco’s met een gunstig energielabel. Zo verkopen en installeren we airco’s van betrouwbare merken als Daikin en Mitsubishi. Deze airco’s zijn allen voorzien van A+ tot A+++ energielabels en zijn daarom een zuinige airco verwarming met een SCOP waarde van 4,2.

  Een ander praktisch voordeel is de snelheid waarmee een airco de ruimte kan verwarmen. Bijvoorbeeld in slaapkamers, een hal of een bescheiden woonkamer kunnen airco’s veel sneller de ruimte verwarmen dan een cv-ketel. Bovendien is het verwarmen van je gehele huis, en elke ruimte op 20 graden houden, zeker niet nodig. Daarom monteren we airco’s vaak in de meest essentiële ruimtes, zodat jij zuinig en lokaal verwarmt waar het nodig is. 

  Is het je wel eens opgevallen? Ruimtes zonder radiatoren? Het geeft op het oog, en ook voor het gevoel, direct meer ruimte! Omdat een airco goed, snel en energiezuinig kan verwarmen is het hebben van radiatoren dan niet nodig.

  Certificering voor kwaliteit en veiligheid
  Ruime voorraad
  Doelmatig en gericht op service
  Vakkundige afronding
  google-beoordeling-airco-friesland

  Google beoordeling

  5

  Hoe werkt een airco als verwarming?

  Airconditioners, ook wel lucht warmtepompen genoemd, bestaan uit een gedeelte binnen (binnen unit) en een gedeelte buiten (buiten unit). Deze werken, bij onze Daikin- en Mitsubishi airco’s, voor 75% op de energie uit de buitenlucht en 25% van de benodigde energie komt uit elektriciteit om de aandrijving van de airco te verzorgen. Wanneer de airco zijn koelfunctie wordt gebruikt wordt warmte uit de ruimte onttrokken en naar buiten vervoerd. Ditzelfde proces wordt omgedraaid bij gebruik van de airco als verwarming, zodat warmte uit de buitenlucht kan worden onttrokken om in de ruimte af te geven.

  Onze airco’s kunnen tot een temperatuur van -20 graden Celsius, warmte onttrekken aan de buitenlucht om binnenshuis of kantoor te verwarmen! Omdat we gebruik maken van een speciaal koudemiddel voorkomt de airco dat warmte verloren gaat en transporteert de buitenunit, via dit koudemiddel (R32), de warme lucht naar de binnenunit. 

  Veelgestelde vragen

  • Hoe assisteert een moderne airco bij het besparen van verwarmingskosten?

   Moderne airco's onttrekken warmte uit buitenlucht, zelfs bij temperaturen tot -20 graden Celsius. Daardoor kunnen ruimtes efficiënt en energiezuinig worden verwarmd met een airco.

  • Hoe gebruiken Daikin- en Mitsubishi airco's energie voor zowel koeling als verwarming?

   Bij Daikin- en Mitsubishi airco's wordt 75% aan de nodige energie uit de lucht gehaald voor gebruik, terwijl 25% komt uit elektriciteit. Dit maakt de airco nog zuiniger dan slechts het gebruik.

  • Hoe komt het dat een airco als verwarming gebruikt kan worden?

   Bij het verwarmen met een airco wordt koude lucht omgekeerd, waarbij warme energie uit de buitenlucht wordt onttrokken en naar de binnenruimte wordt geleid voor verwarming.

  • Wat is het bereik van warmte-onttrekking voor verwarming met airco's?

   Onze airco's kunnen warmte onttrekken aan de buitenlucht tot een temperatuur van -20 graden Celsius om woningen of kantoren te verwarmen.

  • Hoe voorkomen airco's warmteverlies en wat is het transportmechanisme van warme lucht naar de binnenruimte?

   Dankzij een speciaal koudemiddel (R32) voorkomen airco's warmteverlies tijdens het transporteren van warme lucht door buitenunits naar de binnenunits.

  Dit hebben we eerder gedaan voor particulieren & bedrijven

  Het plaatsen van airco’s ten behoeve van het verwarmen of verkoelen van uiteenlopende ruimtes stopt niet bij particulieren. Ook voor bedrijven hebben we verschillende kantoorruimtes voorzien van een aangenaam binnenklimaat met onze airco’s. Hieronder vind je de resultaten van deze projecten!

  Binnen 5-10 minuten teruggebeld worden door Jos?

  Verlangen naar duidelijkheid over directe kosten en mogelijkheden bij je thuis of op kantoor? Vul het terugbelverzoek in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

  Directe prijsindicatie
  Alle verwachtingen geschept in 1 gesprek

   Soorten airco’s met verwarming

   Airco’s staan bekend om hun verkoelende functie en de gedachte bestaat nog zeker dat dit de enige functie is. Maar niets is minder waar: airco’s zijn een uitstekende verwarmer van jouw woning of kantoor en is een kei in het reduceren van gasrekeningen. Bovendien verwarmt een airco veel sneller dan de traditionele cv ketel.

   Bij Koelservice Friesland verkopen en installeren we airco’s. Daarom vinden we het essentieel om te werken met de juiste soorten airco’s en met name van de beste merken; Daikin en Mitsubishi. Deze airco’s kunnen dienen als airco met verwarming, omdat we spreken van de moderne split-airconditioner. Deze split airco’s zijn verkrijgbaar in vele varianten, voor zowel kleine als grotere ruimtes. Je raadt het al; de airco is dan gesplitst in twee delen, waarvan een binnen- en een buitenunit.

   Wanneer je een enkele ruimte wil verwarmen kom je met een single-split airco unit ver genoeg. Is het prettig om een airco verwarming in meerdere ruimtes te laten installeren? Dan werken we maar al te graag met multi-split airconditioners en kan je tot wel vijf ruimtes aansluiten op een enkele buitenunit.

   Veelgestelde vragen

   • Wat zijn de voordelen van airco's met verwarmingsfunctie ten opzichte van traditionele verwarmingsmethoden?

    Airco's met verwarmingsfunctie verminderen gasrekeningen en handhaven snel en duurzaam een comfortabel binnenklimaat.

   • Welke merken worden aanbevolen voor airco's met verwarmingsmogelijkheid bij Koelservice Friesland?

    Koelservice Friesland werkt voornamelijk met Daikin en Mitsubishi voor airco's met verwarmingsmogelijkheid vanwege hun kwaliteit, betrouwbaarheid en uitzonderlijk energiezuinige werking.

   • Wat is het kenmerkende verschil tussen een single-split en multi-split airconditioner?

    Een single-split airco unit is ideaal voor het verwarmen van één ruimte. Daarnaast kan een multi-split airconditioner tot wel vijf binnenunits voorzien van warme of koude luchtstromen op slechts een enkele buitenunit. Hierdoor kunnen met één buitenunit vijf ruimtes worden verwarmd of gekoeld.

   • Wat onderscheidt moderne split-airconditioners van traditionele airco's?

    Moderne split-airconditioners bieden zowel koeling als verwarming en zijn verkrijgbaar in diverse varianten, geschikt voor zowel kleine als grotere ruimtes. Bovendien zijn de airco's voorzien van een aansturing via een app door diverse wifi verbindingen.

   Verwarmen en verkoelen

   Voorbereid op elk seizoen!

   light_mode

   Onze moderne airconditioners zijn niet beperkt tot zomerse verkoeling. Met hun omkeerbare warmtepomp-technologie bieden ze ook in de winter efficiënte verwarming door warmte uit de buitenlucht te onttrekken. Hierdoor zijn onze airco’s milieuvriendelijk en kostenbesparend, zonder de risico’s van gasverwarming. Een airco garandeert het hele jaar door comfort en duurzaamheid, wat een belangrijke reden is om een airco aan te schaffen en te laten installeren, zelfs tijdens de wintermaanden.

   ac_unit

   Een airconditioner zorgt voor snel en efficiënt koelcomfort, verbetert de luchtkwaliteit en bevordert de productiviteit. Tijdens warme zomers draagt een airco bij aan een betere slaapkwaliteit, wat leidt tot een verbetering van de levenskwaliteit en het algemeen welzijn.

   1

   Jouw aanvraag, onze snelheid

   Je stuurt ons bereiken per telefoon, met een mail of WhatsApp-bericht.

   2

   Jouw comfort, jouw locatie

   We willen precies begrijpen wat je nodig hebt qua verwarming en/of koeling, en waar het moet gebeuren.

   3

   Direct inzicht in kosten

   Al tijdens ons eerste telefoongesprek geven we je een duidelijke prijsindicatie. Geen lange wachttijden of onzekerheid.

   4

   Heldere communicatie

   We nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden en zorgen ervoor dat je volledig begrijpt wat je kunt verwachten.

   5

   Jouw planning, onze opvolging

   We plannen direct een technische schouwing in hetzelfde gesprek. Je krijgt de officiële offerte via e-mail of WhatsApp, met een persoonlijke follow-up. Na één herinnering laten we de keuze bij jou en bieden we advies waar gewenst.

   Efficiënte stappen voor jouw comfort

   Onze werkwijze, kunde en passie maakt jouw ervaring naadloos. We reageren snel op jouw aanvraag, begrijpen jouw behoeften maar al te graag, geven direct heldere prijzen, communiceren duidelijk en plannen vlot afspraken in. Jouw comfort is onze prioriteit, van start tot montage, afwerking en onderhoud.

   Het BRL 100-certificaat is een Nederlandse norm (Beoordelingsrichtlijn) voor de kwaliteit en veiligheid van bodemenergiesystemen. Het waarborgt dat geothermische en warmtepompinstallaties voldoen aan strikte technische eisen en duurzaamheidsstandaarden. Het certificaat omvat ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud van deze systemen. Hierbij worden aspecten zoals thermische geleiding, bronconstructie en bescherming van grondwater beoordeeld. Het BRL 100-certificaat is van vitaal belang om de effectiviteit, betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid van bodemenergiesystemen te waarborgen en te bevorderen in de energietransitie naar duurzamere verwarmings- en koeloplossingen.

   Het VCA-certificaat, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, is een internationaal erkende norm die de veiligheid, gezondheid en milieuprestaties van bedrijven beoordeelt, vooral in de bouw- en aannemerssector. Het certificaat geeft aan dat een organisatie voldoet aan strenge veiligheidsnormen en zorgt voor veilige werkomstandigheden, risicobeheer en milieubescherming. Het helpt ongevallen te verminderen, arbeidsveiligheid te bevorderen en duurzame bedrijfspraktijken te ondersteunen.

   Het STEK-certificaat staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek en is een Nederlandse accreditatie die de deskundigheid en naleving van milieunormen in de koeltechnische en klimaatbeheersingsindustrie waarborgt. Organisaties die dit certificaat dragen, voldoen aan strikte eisen voor het omgaan met koudemiddelen en het verminderen van emissies die schadelijk zijn voor het milieu. Het certificaat bevordert duurzame praktijken, veilige installaties en milieubescherming, en draagt bij aan het verminderen van negatieve gevolgen van koeltechnologie op het klimaat.

   Het KIWA-certificaat wordt toegekend door KIWA, een internationale certificeringsinstantie. Het certificaat bevestigt dat producten, processen of diensten voldoen aan specifieke normen voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. KIWA-certificering wordt toegepast in diverse sectoren, waaronder bouw, energie, water en gezondheidszorg. Het certificaat versterkt het vertrouwen van consumenten en zakelijke partners in de prestaties en betrouwbaarheid van wat wordt gecertificeerd, en draagt bij aan de naleving van sectornormen en regelgeving.

   Het BRL 200-certificaat is een Nederlandse norm die staat voor Beoordelingsrichtlijn Bodembescherming en wordt toegepast binnen de petrochemische en industriële sector. Het certificaat waarborgt dat bedrijven en activiteiten die met bodemverontreiniging te maken hebben, voldoen aan strenge milieuvoorschriften en duurzaamheidsnormen. Het dekt aspecten zoals bodemonderzoek, sanering en monitoring, en stelt eisen aan risicobeheer en rapportage. Met het BRL 200-certificaat kunnen organisaties milieuschade minimaliseren, naleving van regelgeving verzekeren en bijdragen aan een gezonde balans tussen industriële activiteiten en milieubehoud.

   Veelgestelde vragen

   • Waarom zou je een airco als verwarming gebruiken?

    Een airco als verwarming biedt een aantrekkelijke reductie in gasrekeningen, waardoor het mogelijk is om ruimtes te verwarmen zonder gebruik te maken van gas. Moderne airconditioners halen warmte uit de buitenlucht, zijn energiezuinig en bieden koelfuncties in de zomer, wat het een multifunctionele oplossing maakt.

   • Hoe werkt een airco als verwarming?

    Airconditioners, zoals Daikin- en Mitsubishi-modellen, gebruiken 75% energie uit de lucht en 25% voor de aandrijving van de airco. Bij het verwarmen wordt warme energie uit de buitenlucht naar binnen getransporteerd via een speciaal koudemiddel, waardoor ze zelfs bij temperaturen tot -20 graden Celsius warmte kunnen onttrekken.

   • Wat zijn de voordelen van airco's met verwarmingsfuncties?

    Airco's verwarmen ruimtes snel, zijn energiezuinig, elimineren de noodzaak van radiatoren in sommige ruimtes, bieden een gevoel van ruimtelijkheid en verminderen warmteverlies door een slim transportmechanisme voor warme lucht.

   • Welke merken worden aanbevolen voor airco's met verwarmingsmogelijkheid?

    Koelservice Friesland werkt met gerenommeerde merken zoals Daikin en Mitsubishi. Deze merken bieden energiezuinige airconditioners met A+ tot A+++ energielabels, wat resulteert in efficiënte aircoverwarming.

   • Wat is het geschatte energieverbruik van een airco voor verwarming gedurende een jaar?

    Bij dagelijks gebruik gedurende een jaar verbruikt een airco voor verwarming gemiddeld ongeveer 781,83kWh, wat neerkomt op een geschatte kostenpost van € 308,82 per jaar met een energieprijs van 0,395 cent per kWh.

   Binnen 5-10 minuten teruggebeld worden door Jos?

   Verlangen naar duidelijkheid over directe kosten en mogelijkheden bij je thuis of op kantoor? Vul het terugbelverzoek in. Binnen 5-10 minuten neemt Jos contact op met een snelle prijsindicatie en volledige details, alles in één gesprek.

   Directe prijsindicatie
   Alle verwachtingen geschept in 1 gesprek

    Aangenaam je te ontmoeten

    Dit zijn wij, jouw team

    Lennart van der Meer

    Mede Eigenaar & Monteur

    phone_in_talk 058-2023123

    Jos Smit

    Mede Eigenaar & Monteur

    phone_in_talk 058-2023123

    Hoe anderen Koelservice Friesland hebben ervaren

    Wil je graag weten hoe anderen ons bedrijf hebben ervaren? Ontdek de positieve ervaringen met Koelservice Friesland. Klanten waarderen onze snelle respons, heldere communicatie, efficiënte prijsindicatie en vlekkeloze installatie. Ontdek hoe we onze beloften waarmaken door de verhalen van tevreden klanten.

    google icon

    Google beoordeling

    5
    Peter Muller
    Peter Muller
    19/07/2024
    Koelservice Friesland B.V. heeft bij ons in huis 4 single split airco’s van Mitsubishi geplaatst. We zijn uitermate tevreden met het eindresultaat. Alles word vakkundig geplaatst en gemonteerd. Tevens erg vriendelijke mensen. Ik kan dit bedrijf vanharte aanbevelen!
    engelina bos
    engelina bos
    13/07/2024
    In februari 2024 door Koelservice Friesland een Mitsubishi airco laten plaatsen. We zijn eerst goed geadviseerd door Jos en het plaatsen kon al snel gebeuren. Dit is heel vakkundig en netjes gedaan. Hele vriendelijke mensen en een goede uitleg over de werking. Wij zijn zeer tevreden. Het is heerlijk warm in huis en ook heerlijk verkoelend bij de enkele warme dagen die we tot nu toe hebben gehad. Jan en Engelina Bos
    Jelle Vis
    Jelle Vis
    08/07/2024
    Fijn bedrijf denken met je mee en lossen de problemen op. Gemoedelijk personeel en leveren netjes werk top.
    Leo de vries
    Leo de vries
    08/07/2024
    We hebben zeer goede ervaring met koelservice met de aanleg van onze airco.
    Bauke Schat
    Bauke Schat
    05/07/2024
    Snelle en keurige installatie van de airco. Denken mee over de kleur van de buizen aan de buitenzijde. Dit zijn vakmensen die weten wat ze doen.
    Rudie Palsma
    Rudie Palsma
    04/07/2024
    Koelservice Friesland heeft bij ons 3 Mitsubishi Electric airco's geplaatst. Dit is tot onze volle tevredenheid uitgevoerd. Van het offerte traject t/m het uitvoerende traject, uitgevoerd door mensen met kennis van zaken en kunde. Alles tot in de puntjes afgewerkt en goed overleg over de verschillende mogelijkheden. Een Top bedrijf!
    Rolf Vos
    Rolf Vos
    29/06/2024
    Top bedrijf Bij het voorgesprek met Jos hadden we een goed gevoel. Ook de plaatsing van de airco wordt er ook nog goed na gedacht, mooi gewerkt met goten. Kabels ook netjes weg gewerkt. Gewoon top.

    Unieke samenwerking met A merken

    Onze unieke samenwerking met A-merken zoals Mitsubishi en Daikin levert uitzonderlijke airconditioning op. Mitsubishi biedt betrouwbare prestaties en vakmanschap, terwijl Daikin uitblinkt in energie-efficiëntie en geavanceerde functies. Comfort en innovatie zijn verzekerd.

    Daarom werken wij met Mitsubishi

    Mitsubishi airconditioners belichamen jarenlange ervaring en vakmanschap. Ze leveren consistente prestaties met geavanceerde technologieën voor efficiëntie en comfort. Met aandacht voor duurzaamheid en gebruiksgemak bieden Mitsubishi airco’s betrouwbare koeling en verwarming, terwijl ze tegelijkertijd een harmonieuze omgeving creëren.

    • Betrouwbare prestaties
    • Geavanceerde Technologie
    • Harmonieuze Omgeving

    Daarom werken wij met Samsung

    Samsung airconditioners combineren innovatie en betrouwbaarheid voor optimaal comfort. Met geavanceerde technologieën bieden ze nauwkeurige temperatuurregeling en energie-efficiëntie. Of het nu gaat om koelen of verwarmen, Samsung’s stijlvolle ontwerpen passen perfect in elke woning of kantoor. Geniet van een aangename leef- en werkomgeving met de prestaties van Samsung airco’s.

    • Geavanceerde Technologie
    • Stijlvol Ontwerp
    • Optimaal Comfort

    Veelgestelde vragen

    • Wat zijn enkele voordelen van het gebruik van een airco als verwarming?

     Airco's als verwarming kunnen gasrekeningen verminderen en hebben functies zoals detectie van personen, tochtvrije luchtstroomregelingen en gebruiksvriendelijke bediening.

    • Hoe verschillen airco's als verwarming in snelheid van reguliere verwarmingssystemen zoals radiatoren of vloerverwarming?

     Airconditioners kunnen woningen sneller verwarmen dan traditionele verwarmingssystemen zoals de cv ketel of vloerverwarming.

    • Welke multifunctionaliteit bieden airco's voor gebruik in zowel zomer als winter?

     Airco's kunnen zowel verwarmen als verkoelen, waardoor ze in de zomer zorgen voor verkoeling en in de winter voor snelle verwarming.

    • Wat zijn mogelijke nadelen van het gebruik van een airco als verwarming?

     Bij het verwarmen van alle ruimtes in een woning met een airco kan de benodigde energie minder voordelig uitpakken dan de gasrekening. Daarnaast neemt een airco enige ruimte in beslag voor de montage en is het mogelijk dat je de luchtstroom van de airco voelt.

    De voor- en nadelen om met een airco te verwarmen

    Een groot voordeel en veelal de reden om een airco als verwarming te gebruiken is de reductie van gasrekeningen. Sterker nog, de gasrekening is niet meer van toepassing bij het verwarmen van je ruimtes als je de airco gebruikt als hoofdverwarming. 

    Dus een bescheiden apparaat als verwarming? Ja dat kan zeker, en ook heel snel. Want onze airconditioners kunnen een woning sneller verwarmen dan de reguliere radiator of vloerverwarming. Samen met functies als: detectie van personen, tochtvrije luchtstroomregelingen, nachtfuncties, eco-functies, hoogwaardige luchtfilters en een stille werking van de airco zijn er veel redenen om te kiezen voor een airco als warmtebron.

    Een ander praktisch voordeel is de snelle regulatie van een airco en ook handmatige regulatie. Met een gebruiksvriendelijke afstandsbediening kan je de airco naar wens bedienen en daarmee ook accuraat de temperatuur bepalen. 

    Maar wat als de zomer nadert? Dan profiteer je van de multifunctionaliteit van je airco, want elk apparaat kan zowel verwarmen als verkoelen. Daarom maak je in de zomer gebruik van een snelle verkoeling van de betreffende ruimtes en in de winter gebruik van de snelle verwarming.

    Een airco verwarming wordt nadelig, wanneer je alle ruimtes in je woning wil verwarmen. Dan is de benodigde energie niet voordeliger dan de gasrekening voor het verwarmen van de complete woning. Een airco is geen groot object, maar zal wel aan een wand bevestigd moeten worden. Dus deze ruimte is wel benodigd voor een airco kopen en laten installeren. 

    Een ander nadeel van een airco kan de luchtstroom zijn. Omdat een warme of koude luchtstroom het binnenklimaat bepaalt van je ruimte, kan je deze voelen. Vaak wordt dit geminimaliseerd door een slimme montageplek. Maar het feit blijft dat de luchtstroom uit de airco komt.